DomovNaši krajiOdprta natečaja za Županovo vino in oljčno olje

Odprta natečaja za Županovo vino in oljčno olje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je že dvanajsto leto zapored objavila natečaja za Županovo vino in oljčno olje. Rok za prijavo je 10. januar 2019. 

Na natečaj za Županovo oljčno olje se lahko prijavijo pridelovalci s stalnim bivališčem v Mestni občini Koper. Vsak prijavitelj lahko na natečaj prijavi največ tri vzorce ekstra deviškega oljčnega olja, pridelanega v okolišu slovenske Istre. Prav tako se na natečaj za Županovo vino lahko prijavijo pridelovalci, ki imajo stalno bivališče v Mestni občini Koper, grozdje  oziroma vino pa mora biti iz okoliša slovenska Istra. Na natečaj lahko prijavijo po največ tri vzorce vina sorte malvazija in refošk.

Strokovna komisija bo najboljše vino in oljčno olje, ki bosta prejela laskavi naziv Županovo vino in Županovo oljčno olje, razglasila predvidoma 25. januarja 2019 na zaključni prireditvi.

Zmagovalna vina in oljčna olja, ki se ponašajo z nazivom Županovo vino oziroma Županovo oljčno olje, občini odlično služijo v protokolarne in promocijske namene. Občina bo od zmagovalcev tudi v prihodnjem letu odkupila dogovorjeno količino ustekleničenega vina in olja. Podrobnosti o odkupnih cenah in količinah so razvidne iz natečaja, ki je objavljen tukaj.

Aktualni nosilec naslova Županovo vino 2018 je Refošk 2016 vinske kleti Vinales, nosilec naslova Županovo oljčno olje 2018 pa je Ekološka kmetija Morgan za olje Morgan Belica 2017.

 

Vsi zainteresirani za sodelovanje na natečaju se za dodatne informacije lahko obrnejo na Turistično organizacijo Mestne občine Koper.