DomovNaši krajiBogato julijsko dogajanje se nadaljuje

Bogato julijsko dogajanje se nadaljuje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V teh dneh Koper gosti Eurofest, v mestu in na podeželju pa se začenjajo nizi tradicionalnih dogodkov, ki bodo zadostili različnim okusom.

Medtem ko se v mestu vse do nedelje odvija mednarodni rokometni turnir Eurofest, bo koprsko podeželje v naslednjih dneh prizorišče nekaterih nepozabnih prireditev. Tako ste v petek in soboto vabljeni v Marezige, ki bodo prizorišče 14. Festivala big bandov MareziJazz, v Šmarjah v soboto pripravljajo že šesto prireditev Bela Istrijana, katere rdeče nit je domača malvazija, na Kolombarju v soboto prirejajo vaško šagro, prav tako lahko v soboto in nedeljo tradicionalno vaško šagro obiščete v Gračišču.

V mestu in na podeželju se začenjajo nizi tradicionalnih dogodkov, ki bodo zadostili različnim okusom.

Sicer se danes začenja tudi niz dogodkov v sklopu Poletja v Bertokih, ki bodo v palači Panatoiopolo popestrili vse četrtkove večere v juliju.

Nocoj ob 21. uri pripravljajo Irski večer. Danes se začenjajo tudi Poletni večeri pod drevesom, ki bodo na ploščadi med Kavarno Triglav in Čajnico Vanilla poskrbeli za smeh in dobro glasbo. Nocoj ob 20.30 se boste lahko zabavali s Klemnom Buchanom.

16. Alpe Adria PUF Festivala bo z lutkovnimi in uličnimi predstavami popestril celotno poletno dogajanje na več prizoriščih po mestu.

Sicer se danes začenja tudi bogato dogajanje 16. Alpe Adria PUF Festivala, ki bo z lutkovnimi in uličnimi predstavami popestril celotno poletno dogajanje na več prizoriščih po mestu. Prav tako se danes ob 19. uri začenja tudi Otroški poletni gledališki vrtiljak, ki bo s predstavami za otroke večkrat v tem mesecu na različnih prizoriščih po mestu razveselil naše najmlajše. Nocoj ob 19. uri si lahko na Prešernovem trgu ogledate predstavo Čevljar in palčka.

V petek bo dvorana sv. Frančiška Asiškega gostila Leipzig Youth Symphony Orchestra, Ron – Dirk Entleutner, prav tako bo jutri, ob 21. uri v Taverni Mednarodni folklorni festival sredozemskih držav MIFF. V soboto ob 10. uri bo na stadionu Bonifika Dobrodelna nogometna tekma med Star Team Monaco in Reprezentanco estradnikov Slovenije, na kopališču v Žusterni pa bo v soboto Mednarodni plavalni miting Pokal Kopra 2018. Sicer pa lahko v Žusterni vse dni v tednu obiščete tudi park vodnih športov Active Koper.

V Žusterni lahko vse dni v tednu obiščete tudi park vodnih športov Active Koper.

V soboto ob 20.30 bo v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega slovesni zaključek Primorskega poletnega festivala z Obalnim simfoničnim orkestrom,  v nedeljo pa bo na vrtu Pokrajinskega muzeja ob 20. uri koncert Eline Duni & Roba Lufta, medtem ko bodo ob 19.30 na Ukmarjevem trgu Glasbeni utrinku v Kopru s Pihalnim orkestrom Sv. Anton.

Več o dogajanju na www.koper.si, Facebook strani Visit Koper in v tiskanem izvodu julijskega koledarja prireditev, ki je na voljo v TIC-u v Pretorski palači.