DomovNaši krajiCaprisov Hladilnik toplega srca letos rekorden!

Caprisov Hladilnik toplega srca letos rekorden!

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru dobrodelne akcije je Radio Capris zbral kar 14 tisoč evrov in več kot 3 tone prazničnih dobrot za družine z Obale v stiski.

Ekipa Radia Capris danes zaključuje dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca. Skupaj s poslušalci je tudi v tem prazničnem decembru poskrbela, da je Hladilnik toplega srca že tretje leto zapored postal največja dobrodelna akcija na Obali. Akcija je tudi letos ogrela številna srca in z zbranimi donacijami pričarala številne tople otroške nasmehe.

»Letošnja akcija je bila rekordna v vseh pogledih. V primerjavi z lani smo zbrali še enkrat toliko živil in ostalih pripomočkov za družine v stiski z Obale, letos pa smo prvič omogočili tudi sms doniranje. Do tega trenutka smo našteli že 14 tisoč evrov zbranih sredstev, čeprav bo končna vsota znana šele po praznikih. Sredstva bodo namenjena Zvezi prijateljev mladine Slovenija, ki bo družinam z Obale pomagala skozi vse leto,« je zadovoljen Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris.

Seštevki in polno skladišče kažejo, da se je v teh tednih nabralo več kot 3 tone prazničnih dobrot, igrač in izdelkov za osebno nego. Akciji se je s finančnimi donacijami pridružilo tudi nekaj podjetij: restavracija Rizibizi iz Portoroža je z dobrodelno večerjo v hladilnik namenila dodatnih 2 tisoč evrov, donacijo v višini 3 tisoč evrov je prispeval Casino’ Riviera, Luka Koper je na predbožični dan predala ček v višini 5 tisoč evrov, Kamarin bar pa še dodatnih 200 evrov sredstev.

Vsi podatki kažejo, da gre za rekorden odziv poslušalcev in prebivalcev Obale,  kar je potrdila tudi Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenija: »Odziv je fenomenalen in res hvala, čisto vsakemu, ki je namenil čas oziroma donacijo tej lepi akciji Radia Capris. Material, ki smo ga sprejeli do Božiča, smo družinam že predali v obliki prazničnih daril, vse ostale zbrane izdelke, pa bomo takoj po novem letu razdelili v obliki paketov pomoči za družine v stiski. Neverjeten pa je tudi seštevek denarnih donacij, ki so presegle vsa naša pričakovanja. Donatorjem, ki so v tej akciji spoznali pravo obliko pomoči in zaupanje v naše delo ter v delo domače radijske ekipe, gre iskrena zahvala, saj bomo z zbranim denarjem pomagali družinam.« Kot še izpostavi, so sredstva razporejena tako, da družinam, ki potrebujejo pomoč, neposredno plačajo tiste stroške, ki predstavljajo njihov največji problem oziroma življenjsko stisko.

»Lepo je biti del tako plemenite akcije, kjer se združujemo prebivalci Obale. Delati ves mesec za pomoč sočloveku je nekaj čudovitega. Srečali smo se z na tisoče poslušalci, ki so prinašali svoj prispevek in prav vsak, tudi najmanjši, je bil izredno dobrodošel. Ponosni smo, da lahko s takšno akcijo zaključimo leto, ki je bilo v vseh pogledih za Radio Capris eno najbolj uspešnih,« v imenu radijske ekipe zaključuje Čehovin.