DomovNaši krajiS Koprom je v novo leto vstopilo več kot 10 tisoč obiskovalcev

S Koprom je v novo leto vstopilo več kot 10 tisoč obiskovalcev

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Po rekordnem obisku Čudolandije, ki je samo v mesecu decembru v Koper privabila blizu 150 tisoč obiskovalcev, je tudi silvestrovanje v najlepše osvetljenem mestu v Sloveniji preseglo vsa pričakovanja. Letos je bilo domačinov in obiskovalcev, ki so s Koprom vstopili v novo leto in skupaj nazdravili tik ob morju več kot 10 tisoč. 

Razposajeno vzdušje in veselje, ki je že čez dan zaznamovalo obe koprski drsališči, se je v večernih urah preselilo k morju. Domačini in obiskovalci Kopra so novemu letu tudi letos skupaj nazdravili v Taverni, nekateri pa so si novoletne želje izrekli kar na drsalkah.

Za glasbo so letos poskrbele kar tri zasedbe. V uvodnem delu silvestrskega večera so zbrane zabavali člani zasedbe Lumberjack v novo leto je prisotne popeljala skupina Kingston, zabava pa se je do tretje ure zjutraj nadaljevala s skupino Buržuazija. Pričakovanje novega leta je svoj vrhunec doseglo ob polnoči, ko je več tisoč glavo množico pozdravil novi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in jim zaželel mirno, strpno ter ustvarjalno leto 2019. Ob tem je poudaril, da bo sam deloval v dobro vseh in da si bo prizadeval, da se bo tudi v prihodnosti Mestna občina Koper pospešeno in nemoteno razvijala na vseh področjih. Njegova vrata bodo odprta za vse, brez izjeme.

Veselo vzdušje pa se z novim letom še nadaljuje. Danes tako ob 20. uri v Taverni nastopajo odlični En big band, ves dan pa bosta obratovali tudi obe drsališči z gostinsko ponudbo. Na osrednjem mestnem trgu bo mogoče drsati do 22. ure, na drsališču ob morju pa celo do 24. ure.

Že jutri se pestro dogajanje seli na Titov trg, kjer bo ob 19. uri stand up predstava z Ljubo Miljuševič in Martinom Bobero. Dan kasneje, 3. januarja, bo prav tako ob 19. uri koncert Aleksandra Novaka, v petek, 4. januarja, pa bo občinstvo zabaval še Yan Baray, medtem ko bo v soboto, 5. januarja, ob 19. uri nastopilo Kulturno društvo Mandrač. V soboto bo na osrednjem mestnem trgu sicer pestro že čez dan, najprej z otroško delavnico Vivarij Bioexo in predstavo Piki je sam doma ob 10. oz. 11. uri zjutraj, nato pa še s koncertom pevke Beverly ob 17. uri. Otroško obarvan program bo tudi v nedeljo, 6. januarja, ko bo ob 11. uri na sporedu otroška predstava Kraljična na zrnu graha, ob 19. uri pa bodo nastopili Mešani pevski zbor Obala.  Vse dni bosta obratovali tudi obe koprski drsališči.

Prav tako vas Koper tudi prvi teden v novem letu vabi z nepozabno čarobno atmosfero Čudolandije – dežele čarobnih lučk, kjer lahko s sprehodom po mestu odkrivate različne svetlobne elemente. Ob koncu tedna si lahko omislite tudi voden ogled mesta oziroma Potep po Čudolandiji, kjer boste v praznični atmosferi v spremstvu vodiča pobližje spoznali mesto, ob tem pa izkoristili še eno doživetje – ogled koprskega Zvonika oziroma obisk drsališča na Titovem trgu ali tistega ob morju.

Več o prazničnem programu in ponudbi Čudolandije na www.cudolandija.si.