CDA Koper: Kuhanje, predavanja in joga

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane bo tudi v maju polno zanimivih dogodkov, delavnic in predavanj.

V torek, 9. maja, ob 17.30 ste vabljeni na dogodek Ustvarjamo, to nas druži in bogati. S kulturnimi dejavnostmi se bodo predstavila: DU Semedela, DU Bertoki, DU Gračišče in DU Škofije.

V petek, 12. maja, ob 9.30 vas vabijo, da se udeležite kuharske delavnice Pohana piščančja rulada. Delavnico bo vodila gospa Mira Gluvajič.

V torek, 16. maja, ob 17.30 bodo organizirali predavanje Koliko naj telovadim in koliko naj umovadim?  Raziskovalec doc. dr. Uroš Marušič s področja nevroznanosti bo z vami delil bogate izkušnje s področja sledenja smernicam gibalne in kognitivne vadbe za srebrno populacijo. Na tokratni delavnici in predavanju se boste naučili enostavnih primerov vadbe, ki hkrati krepijo vaše telo in možgane.

Foto: CDA facebook

Pripravite svojo domačo kremo in sprehodite se po poteh Romunije

V sredo, 17. maja, ob 15.30 vas vabijo na kozmetično delavnico Priprava enostavnih krem. Vsak udeleženec naj s seboj prinese posodo, v kateri bo mešal kreme, mešalec za stepanje in natančno kuhinjsko tehtnico. Delavnico bo vodila ga. Neda Pavlin. Prav tako se boste na ta dan ob 17. uri lahko udeležili zeliščarske delavnice Vrtna zelišča za zdravje in kuho, ki jo bo vodila Eva Bolčič.

V petek, 19. maja, ob 10. uri boste lahko raztegnili ude na predstavitvi in delavnici joge za starejše. Udeleženci naj pridejo primerno oblečeni, s sabo naj imajo podlogo ali brisačo. Delavnico in predstavitev bo vodila ga. Nataša Janičijevič.

V torek, 23. maja, ob 17.30 bo v centru potekala predstavitev knjige Vojak Jakob Prešeren. Poleg tega si boste lahko ogledali slikarsko razstavo DU Radovljica Pozdrav z Gorenjske. Razstavljena dela so nastala pod mentorstvom akademskega slikarja Matjaža Arnola.

Foto: CDA facebook

V četrtek 25. maja, in v petek, 26. maja, bodo v okviru Primorskega sejma potekali Dnevi odprtih vrat (obiskovalci sejma se bodo lahko udeležili aktivnosti CDA). Na Sončkovem festivalu, ki bo prav tako potekal v četrtek in petek, se bodo predstavili: ŽPZ ZDU MOK, plesalke ciganskih plesov, plesalke trebušnih plesov in gledališka skupina CDA.

V ponedeljek, 29. maja, ob 18. uri vas vabijo na praznovanje rojstnih dni. Participacija znaša 3 evre, prijave pa v CDA zbirajo do 24. maja.

Tekmovanje v panogah bo sledilo v torek, 30. maja, in sredo, 31. maja, od 15. do 19. ure. Igrali boste pikado in namizni tenis. Od 30. maja do 31. maja pa bodo na vrsti karte, šah in križanke.

V torek, 30. maja, ob 17.30 vas vabijo tudi na potopisno predavanje Romunija, malo drugače. Predavateljica bo predstavila potepanje po Romuniji, vendar se tokrat ne bo govorilo le o krajih, povezanih z grofom Draculo, ampak bo popotnica predstavila tudi druge bisere te nekoliko neznane in skrivnostne dežele. Pripovedovala bo ga. Alenka Bertok.

V sredo, 31. maja, ob 9.30 vas čaka kuharska delavnica Gratinirane artičoke na popečeni polenti z Ondino Pečič. *