DomovNaši krajiCenter mladih Koper dobil glasbeni studio

Center mladih Koper dobil glasbeni studio

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Centru mladih Koper so včeraj uporabi predali novo pridobitev za spodbujanje mladih glasbenikov in glasbenih skupin. Investicijo v glasbeni studio, ki ga je center načrtoval že ob ustanovitvi je financirala Mestna občina Koper, stenske obloge za snemalni studio, pa so pod mentorstvom izdelali kar mladi sami.

Otvoritve se je udeležil tudi prvi mož občine, župan Boris Popovič, ki se zaveda pomena podpornega okolja za mlade. Verjame, da so mladi aktivni, inovativni in polni idej in lahko v prostoru, kot je Center mladih Koper, ki mlade spodbuja k aktivnem soustvarjanju programov razvijajo svojo kreativnost še bolj.

“Glasbeni studio, opremljen s profesionalno opremo bo mladim glasbenikom ponujal možnost brezplačnega snemanja demo posnetkov, preko letnih natečajev pa tudi brezplačnega snemanja avtorske glasbe pod vodstvom izkušenega producenta. Vabimo vse zainteresirane mlade, da nam pišejo, pokličejo, nas obiščejo. Naša vrata so vedno odprta,” je na otvoritvi povedala direktorica Centra mladih Koper Mojca Vojska.

Prvi so studio preizkusili že Hamo & Tribute2Love, ki so bili nad njim navdušeni, sploh nad tem, da je studio dovolj prostoren, da band snema skupaj sočasno. “Mladi v tem studiu lahko delate vse kar se dela v studiu, snema dobro muziko. Da center mladih naredi plac za vaje, studio, da pomaga bandom, da se premaknejo iz tiste najbolj kritične mrtve točke je genialno. Mislim, da bo to premaknilo ful ene muzike naprej in tako kot gre zaplet, najprej malo vadiš, potem greš v studio, posnameš in potem imaš koncert pred polno dvorano. To je bila moja želja že ko sem bil mulc in te dni se mi uresničuje, nisem prav mlad več, ampak na ta način ko je neka kapaciteta bo to bistveno lažje in bistveno prej doseč. Ne boste rabli biti toliko stari kot jaz da boste imeli polno dvorano,” je ob otvoritvi dejal Matevž Šalehar Hamo.

Tako je CMK zaokrožil ponudbo podpornega okolja za mlade glasbenike, ki sedaj poleg koncertnega prostora in vadnice za glasbene vaje nudi tudi snemalni studio.

Veliko število udeležencev otvoritve, predvsem z glasbenih krogov, kaže na to, da je to korak v pravo smer in še kako potrebna programska obogatitev Centra mladih Koper. Po uradnem odprtju studia je sledil koncert z eno izmed najbolj vročih slovenskih rock blues glasbenih skupin v tem trenutku Hamo & Tribute2Love, ki je do konca napolnjen CMK dodobra razgrela.

Med drugimi smo na otvoritvi srečali tudi znanega istrskega glasbenika Rudija Bučarja, ki je ob tej priložnosti poudaril pomen takih prostorov. “Danes ima lahko vsak en svoj software doma in se posname kjerkoli na telefonček, tu pa je pristop nekoliko drugačen, kar je za mlade glasbenike velika priložnost,” je dejal.