DomovNaši krajiZdravstveni tehnik FC Kopra rešil življenje mimoidočemu

Zdravstveni tehnik FC Kopra rešil življenje mimoidočemu

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo dopoldne je v športnem centru Bonifika prišlo do neljubega dogodka. Starejši možakar je nenadoma začutil slabost in se sesedel na eno od klopi ob tekaški progi. Na njegovo srečo sta to opazila trenerja mlajših selekcij, ki sta nemudoma poklicala zdravstvenega tehnika FC Kopra Gregorja Voršiča, ki je ravno skrbel za zdravje koprskih nogometašev na eni izmed tekem. Gregor je poskrbel za gospoda do prihoda reševalcev in mu tako tudi rešil življenje.

»Tik pred odhodom s stadiona sta do mene pritekla trenerja in mi sporočila, da je starejšega gospoda prijela slabost. Ko sem prišel do njega ni kazal znakov življenja. Takoj sem ga polegel na tla ter pričel z oživljanjem in masažo srca. Do prihoda rešilcev se je gospodu vrnil utrip. Nato so ga prevzeli reševalci, ki so medtem že prišli na mesto dogajanja in gospoda odpeljali v bolnišnico Izola,« nam je še povedal zdravstveni tehnik, ki v klubu deluje že dve leti.

Ponovno se je pokazalo, da poslanstvo nogometnega kluba FC Koper ni samo vzgoja mladine in njihovo usmerjanje na prava pota, ampak je na poslanstvo kluba potrebno gledati še bolj na široko. To se je lepo izkazalo tudi tokrat, ko je zdravstvena služba kluba rešila nekomu življenje.