DomovNaši krajiCenter mladih Koper: Sweet Fashion Show z mladimi modnimi oblikovalci

Center mladih Koper: Sweet Fashion Show z mladimi modnimi oblikovalci

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek se je v Kopru v dvorani svetega Frančiška Asiškega odvila modna revija Sweet Fashion, ki jo je organiziral Center mladih Koper. Modna revija je bila tako prva v vrsti dogodkov, ki se bodo odvili v okviru festivala CMOK .

Na svoj račun so prišli prav vsi modni sladokusci. Na pisti se je namreč zvrstilo kar 10 modnih oblikovalcev. Modne stvaritve je ocenjevala strokovna komisija, ki so jo sestavljale Lorella Flego, priznana slovenska novinarka, modna urednica in televizijska moderatorka, Petra Windschnurer, urednica mode in lepote pri modni reviji Elle in Branka Poljak, uveljavljena modna oblikovalka. Petra Windschnurer, ki je bila v petek zaradi bolezni odsotna, je svojo oceno podala vnaprej.

Župan Boris Popovič v družbi dveh žirantk, Lorelle Flego (levo) in Branke Poljak (desno).

Na modni pisti so kraljevali različni materiali, barve ter vzorci. Oči smo pasli tako na asimetričnih kot tudi na simetričnih linijah. Občudovali smo abstraktne kreacije pa tudi vse tiste z noto sproščenosti in lahkotnosti. V poplavi odličnih kolekcij je imela strokovna žirija resnično težko nalogo.

Modni oblikovalci so pričarali pravo modno poslastico

Prvi je svojo kolekcijo predstavil Filip Bejek. Njegova ženska prisega na sproščenost in udobje, a kljub temu ne pozabi na eleganco in drugačnost. Ravne linije njegovih dizajnov je dopolnila frfotava igrivost materialov. Sledila mu je Julija Kaja Hrovat, ki je presenetila z ekstravaganco. S svojo kolekcijo je ustvarila vtis bojevnice v odnosu do okolja in ekologije. Modno pisto je nato prevzela modna kolekcija Ane Štucin, ki se je predstavila z zanimivimi kosi oblačil. Ženska modne oblikovalke Nataše Recko je sofisticirana, nežna in elegantna. Modni oblikovalec Lan Krebs se je predstavil z zanimivimi usnjenimi kosi, ki so ženski pisani na kožo, medtem ko je Admir Kapič poskrbel za pravi mimohod ekstravagance in abstrakcije. Sledila je romantična, a nič manj ekstravagantna kolekcija Davida Bacalija. V romantiki ni zaostajala niti Julija Divjak, ki je svoje modne kreacije dopolnila z zanimivimi dodatki. Izstopale so predvsem rokavice, ki so bile odete v cvetje. Romana Stojnšek se je predstavila s kolekcijo v belem. Enostavni in sproščeni kosi oblačil so navdušili, saj bi jih lahko nosila prav vsaka izmed nas. Zadnja se je predstavila Anja Božič, ki je prikazala izvirne in zanimive dizajne.

Zmagovalka modnega natečaja

Nesporna zmagovalka sladke modne revije je na koncu postala Julija Kaja Hrovat, mlada modna oblikovalka, ki nagrade pobira povsod, kjer se pojavi. Tako je nagrado žirije za najboljšo zaključno kolekcijo prejela že v aprilu, ko je kot študentka v okviru projekta Hortifashion svojo kolekcijo predstavila na ljubljanskem tednu mode.

kaja zmagovalka
Modna kreacija zmagovalke Julije Kaje Hrovat.

Mlade modne oblikovalce podprli tudi predstavniki Mestne občine Koper z županom Borisom Popovičem na čelu

marko ne preboli in teži
Župan Boris Popovič s svetovalcem dr. Markom Vidnjevičem

Na sladko modno revijo sta prišla mlade modne oblikovalce podpret tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič in podžupan Peter Bolčič, ki sta bila nad njihovimi kreacijami navdušena. Svojega navdušenja nad modnimi kreacijami ni skrival niti dr. Marko Vidnjevič, svetovalec župana, ki je prav tako prišel podpreti mlade modne upe. V Sloveniji imamo torej veliko perspektivnih modnih oblikovalcev, ki pa žal večinoma uspejo šele v tujini, zato so dogodki, kot je Sweet Fashion, ki ga je organiziral Center mladih Koper, zelo dobrodošli. *

popo
Organizatorki dogodka in predstavnici CMK, Kristina Radovčič in Mojca Vojska, v družbi župana Borisa Popoviča.