DomovNaši krajiCenter vodnih športov gostil državno prvenstvo v olimpijski disciplini iQFOiL

Center vodnih športov gostil državno prvenstvo v olimpijski disciplini iQFOiL

Naši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli vikend je bil Center vodnih športov v Žusterni prizorišče državnega v razredu windsurf foil, ki so ga s skupnimi močmi pripravili Jadralna zveza Slovenije, Klub jadralcev na deski BUM Koper in Mestna občina Koper. V disciplinah iQFOiL in iQFOiL se je pomerilo 17 tekmovalcev.

iQFOiL je nova olimpijska disciplina, ki bo prvič na sporedu na poletnih olimpijskih igrah v Parizu leta 2024 in je trenutno najhitreje rastoči jadralni razred. V soboto je zapihal šibek maestral (do 10 vozlov), tako da se je izkušeni vodja tekmovanja Tine Slabe odločil za disciplino Slalom, v kateri jadralci vozijo z vetrom in obračajo okoli boj z vetrom. V prvem plovu so bili tekmovalci razdeljeni v dve skupini, najboljši štrije iz vsake so se uvrstili v finale A, drugi pa so odpeljali finale B.

Naslov državnega prvaka si je prislužil Val Eržen (KJD BUM Koper), drugo mesto je zasedel Stojan Vidakovič (Maribor), tretje Lina Eržen (KJD BUM Koper), četrti je bil Gregor Antonaz (KJD BUM Koper), peti pa Simon Sedmak (KJD BUM Koper).

Organizatorji KJD BUM Koper za naslednjo leto načrtujejo nadgradnjo tekmovanja in organizacijo mednarodne regate, saj so se strukture Centra vodnih športov in vetrovne razmere koprskega zaliva zopet izkazale kot idealne za organizacijo takega tekmovanja.

Foto: Jakob Bužan, KJD BUM Koper