DomovNaši krajiCenter vodnih športov Žusterna že konec maja

Center vodnih športov Žusterna že konec maja

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Začela se je sklepna faza projekta Centra vodnih športov v Žusterni, kjer je Mestna občina Koper v tem tednu pričela z deli za ureditev dodatnih prostorov za tamkajšnja športna društva.

Koprska občina bo tako športnikom predvidoma do konca maja priskrbela 43 modularnih montažnih zabojnikov, kjer bodo društva delovala in shranjevala športno opremo.

Zabojniki bodo nameščeni v dveh etažah. V pritličju bo postavljenih 25 zabojnikov, kjer bodo imela društva urejen prostor za shranjevanje športnih rekvizitov (jadra, deske, kajaki, kanuji …), drugih osemnajst zabojnikov pa bo v nadstropju. Tu bodo urejeni večji fitnes, sejna dvorana, pisarne namenjene klubom, čajna kuhinja in sanitarije. Konstrukcija v nadstropju predvideva tudi dve večji zunanji terasi.

V času izvedbe del kajakši in kanuisti ne bodo ostali brez prostorov, saj jim bosta na voljo dva zabojnika, ki bosta začasno postavljena na bližnjem parkirišču.

Pred objektom je koprska občina zagotovila ureditev večje betonske ploščadi, ki bo potekala po celotni dolžini objekta in bo namenjena vadbi na prostem, sicer pa bo od ploščadi pa vse do morja potekal dostop v peščeni obliki. Poleg tega bo urejen tudi leseni plato za čiščenja jader.

Za ločitev ulice in vodnega centra bosta na tem območju zrasla tudi ozelenjena gabionska stena in drevored, kjer bodo posajena drevesa vrste bora – pinija, ki je prilagojena sredozemskemu podnebju. Za celotno naložbo je Mestna občina Koper namenila 761.000 evrov. Izvajalec del pa je podjetje Plan Invest.

Poleg tega pa Mestna občina Koper, nadaljuje dozidavo servisnega objekta ob bazenu na kopališču v Žusterni, kjer bodo med drugim, uredili javne sanitarije in še dodatne garderobe za kajak in surf klub, kar bo občino stalo 267.000 evrov. Izvajalec del je podjetje E-gradnje d. o. o.