DomovNaši krajiČiščenje gore odpadkov v središču Škofij

Čiščenje gore odpadkov v središču Škofij

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Zaradi nedovoljenega kopičenja komunalnih odpadkov na zasebni površini in zemljišču v lasti Mestne občine Koper je danes Marjetica Koper pričela s čiščenjem nesnage na območju Škofij.

Občinski inšpektorat je inšpekcijski postopek uvedel pred enim letom, po uradni dolžnosti, in sicer zaradi nedovoljenega kopičenja komunalnih odpadkov na zasebni površini in zemljišču v lasti Mestne občine Koper. Šlo je za trajno zbiranje večjih količin zbranih komunalnih odpadkov, zaradi katerih je Mestna občina Koper v zadnjem letu prejela več pritožb s strani tamkajšnjih krajanov, kot tudi vodstva krajevne skupnosti Škofije.

Odpadke je bilo nujno potrebno odstraniti tudi iz higienskih razlogov, saj so se na tem območju začeli zbirati in hraniti razni glodalci.

Inšpekcijski zavezanec se je na odločbo Občinskega inšpektorata pritožil, vendar sta tako Upravno kot tudi Vrhovno sodišče pritrdila prvostopenjski odločbi. Po pravnomočnosti in izvršljivosti odločbe je Mestna občina Koper na podlagi sklepa o dovolitvi izvršbe začela s postopkom odstranitve komunalnih odpadkov.

Zaradi del je moten promet na manjšem odseku glavne ceste, ki vodi skozi Škofije, kjer koprski policisti usmerjajo promet.