DomovNaši krajiCMK v oktobru pripravlja pestro dogajanje

CMK v oktobru pripravlja pestro dogajanje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Center mladih Koper v oktobru pripravlja zanimiv program.

Že v soboto, 1. oktobra, se obeta izmenjava oblačil, ki bo potekala ves dan, in sicer od 10. do 18. ure.

V okviru evropskega projekta STAND UP – Tvoja kariera v EU bo v sredo, 5. oktobra 2016, ob 17.30 v Centru mladih Koper potekala tudi druga izobraževalna stand up komedija z Boštjanom Gorencem – Pižamo.

Bostjan Gorenc Pizama-1

Pod okriljem evropskega programa Jean Monnet, ki spodbuja k poučevanju o EU vsebinah, so raziskovalci Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani pod vodstvom doc. dr. Marinka Banjaca pripravili projekt STAND UP – Tvoja kariera v EU, ki se evropskih tem loteva s humorjem. Študije namreč kažejo na pomanjkanje znanja in zanimanja za evropske teme in institucije med evropskimi državljani, tudi med mladimi.

Projekt STAND UP – Tvoja kariera v EU razvija in implementira inovativen pristop k poučevanju in učenju o evropskih temah, ki temelji na humorju in je usmerjen na razvoj spretnosti, povezanih predvsem s področij zaposlitvenih možnosti v EU, evropskega državljanstva in poznavanja svojih evropskih pravic. Projekt se izvaja v sodelovanju s slovenskimi ljudskimi univerzami.

Osrednji del projekta je organizacija desetih izobraževalnih dogodkov v različnih krajih po Sloveniji, ki bodo potekali od septembra 2016 do junija 2017. Dogodki bodo obsegali treninge za učitelje ljudskih univerz ter interaktivno delavnico STAND UP – Tvoja kariera v EU, kjer bo stand up komik Boštjan Gorenc – Pižama prikazal pravice evropskih državljanov in zaposlitvene možnostih v EU na humoren način. Dogodki se bodo zaključili z okroglo mizo v sodelovanju z Varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer ter zaposlitvenimi svetovalci mreže EURES. Vstop na dogodke je brezplačen.

Več informacij o projektu najdete na www.standup-eu.si ali pa preko kontaktnega e-naslova: ana.jese-perkovic@fdv.uni-lj.si.

cmk

Ostali dogodki v oktobru:

– petek, 7. oktober, ob 20. uri: Rock vizije – regijski predizbor mladih bendov;

– sobota, 8. oktober: Festival študentskega teatra:

  • ob 18.00 Dober tek,
  • ob 19.30 iMoht,
  • ob 21.00 Resnica, jadna ptica.

– četrtek, 13. oktober, ob 20. uri:  predstavitev knjige Zmaga Šmitka, Mandale – tajni vrtovi razsvetljenja;

–  sobota, 15. oktober, ob 20.30: koncert v okviru Invasion from the East:

  • From Ashes,
  • Bad blood,
  • Krematorium,
  • Old Roger’s revenge.

– torek, 18. oktober, ob 21. uri: metal koncert;

– četrtek, 20. oktober, ob 18.30: Polyglot Cafe;

– torek, 25. oktober, ob 19. uri: prvi mednarodni večer;

– četrtek, 27. oktober, ob 20. uri: obalne rime z gledališko predstavo;

– petek, 28. oktober: CMKomix. *