DomovNaši krajiCMK vabi v knjižni klub v angleškem jeziku

CMK vabi v knjižni klub v angleškem jeziku

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Centru mladih Koper začenjajo s knjižnim klubom v angleškem jeziku. Prvo srečanje bo 3. oktobra ob 18. uri. Namen knjižnega kluba je izvedeti nekaj o vas, o drugih ali preprosto pobegniti iz svojega vsakdana ter ob tem vaditi svoje znanje angleškega jezika.

Projekt knjižni klub v angleškem jeziku se bo odvijal vsak četrtek od 18. do 20. ure, ko boste imeli možnost razpravljati o nekaj poglavjih knjige. Treba je le prevzeti e-bralnik, ga odnesti domov in se potopiti v novo zgodbo. Ekipa bo za vas razkrila francoske in litovske avtorje, pa tudi druge z vsega sveta! Zagotovo se boste s knjigo ujeli. Pa naj bo to znanstvena fantastika, ljubezenska zgodba, prijateljstvo, zgodovinski roman ali kaj drugega.

Prva knjiga se imenuje Mala dežela francoskega avtorja Gaëla Fayeja. V afriški državi Burundi desetletni Gabriel živi s starši in sestrico v premožni soseski Bujumbure v burundijskem glavnem mestu. Njegov oče je Francoz, mama Tutsijka iz Ruande. Neločljivo je povezan s štirimi prijatelji. Življenje zanje se začne po pouku, ko se igrajo v hišicah na drevesih, kradejo mange z vrtov v soseski, iščejo pustolovščine ob reki in kujejo načrte za prihodnost. A spokoj otroških dni se razblini, ko v mali afriški državi izbruhne državljanska vojna, ki Gabriela in njegovo družino zaznamuje za vedno.

Bi radi izvedeli več, a nočete brati debelih knjig? Brez skrbi. Knjige so primernega obsega. Pošljite e-pošto na patrik.holz@cmk.si in se pridružite klubu. Brali boste iz svoje udobne sobe nekaj poglavij, nato pa se srečali s skupino in si izmenjali informacije o prebranem. Kaj vam je bilo všeč, kaj vas je presenetilo, razočaralo, vam obudilo spomine.

Če se vam angleščina zatika, je to priložnost, da vadite v majhni skupini. Knjižni klub bo sestavljen samo iz sedem ljudi, zato se kar pridružite.

Več o dogodku najdete tudi na spletni strani: https://www.facebook.com/events/385491975418092/