DomovNaši krajiČudolandija kmalu tudi z drsališčem

Čudolandija kmalu tudi z drsališčem

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska dežela čarobnih lučk – Čudolandija bo v kratkem bogatejša tudi za drsališče ob morju, medtem ko hiške z gostinsko ponudbo danes že odpirajo svoja vrata. 

Potem ko je minuli petek v Kopru vrata odprla težko pričakovana Čudolandija, dežela fascinantnih čarobnih svetlobnih umetnin, bo mesto kmalu bogatejše tudi za drsališče ob morju. Slednjega v teh dneh že postavljajo na trgu ob Upravi za pomorstvo in na bližnjem mandraču. Letošnje drsališče ob morju bo namreč še večje in zanimivejše od lanskega, saj bo zgrajeno iz dveh delov – večjega drsališča na trgu ob Upravi za pomorstvo in nekoliko manjšega drsališča na koprskem mandraču, ki bosta med seboj povezana z ledeno potjo. Če bodo vremenske razmere naklonjene nastajanju ledu, bodo drsališče ob morju odprli predvidoma prihodnji petek, 23. novembra.

Letos bodo ponudbo drsališča ob morju dopolnile tudi hiške z gostinsko ponudbo, ki so že postavljene v parku ob kipu Ikarus in na mandraču. Hiške bodo svoja vrata odprle že danes po 15. uri, vse do te nedelje pa se boste med 15. in 22. uro ob njih lahko pogreli s čajem, vročo čokolado, kuhanim vinom in drugimi napitki ter se okrepčali z različnimi jedmi in sladkimi dobrotami. Hiške bodo nato svoja vrata znova odprle sočasno z odprtjem oziroma obratovanjem drsališča.

Sicer pa bo dogajanje v Kopru danes še posebej praznično. Ob 17. uri se na osrednjem prizorišču ob novem olimpijskem bazenu začenja slavnostna prireditev, na kateri bodo namenu predali tri velike naložbe, poleg bazena še mestni park in športni center ob morju. V večernih urah pa se bo dogajanje preselilo na Titov trg, kjer bo koncert skupine Mambo Kings in zabava Osare revival, katero bodo popestrili DJ legendarne diskoteke Osare. Med njimi Alex dee Groove, dr. Dejan, DJ Borut in DJ Adriano Roy.

Danes, ob 17. uri se na osrednjem prizorišču ob novem olimpijskem bazenu začenja slavnostna prireditev, na kateri bo Mestna občina Koper namenu predali tri velike naložbe. Vabljeni.

Zabava na trgu se bo nadaljevala tudi jutri s koncertom energične hrvaške zvezdnice Danijele in domače skupine Tequila, v nedeljo pa s koncertom šarmantnega hrvaškega pop zvezdnika Petra Graša in skupine Žavbi brothers. Vstop na vse tri koncerte je za obiskovalce brezplačen.

Čudolandija bo postopoma dobila še nove vsebine. Tako bo predvidoma 6. decembra na koprskem Titovem trgu zasijala božično-novoletna jelka, ljubitelje drsanja pa bo razveselilo tudi drsališče na trgu s spremljevalnim programom, medtem ko se bodo najmlajši zagotovo najbolj razveselili prihoda Miklavža. Vzdušje v mestu bo popestril tudi Miklavžev sejem, ki bo na Carpacciovcem trgu med 6. in 8. decembrom in potem še božično-novoletni sejem, ki bo prav tako na Carpacciovem trgu med 21. decembrom in prvim januarjem.

Čarobno vzdušje Čudolandije bo bogatil tudi vsakodnevni spremljevalni program in praznična gostinska ponudba.