DomovNaši krajiDan odprtih vrat v PGD Pobegi-Čežarji

Dan odprtih vrat v PGD Pobegi-Čežarji

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mesec požarne varnosti so gasilci PGD Pobegi-Čežarji včeraj počastili z dnevom odprtih vrat. Glavna tema letošnjega meseca požarne varnosti je požar v kuhinji.

Gasilci so za obiskovalce pripravili pravo ognjeno predstavo in jim ob tem zaupali nekaj resnično uporabnih nasvetov. Za varnost navzočih je bilo seveda poskrbljeno.

dav

PGD Pobegi-Čežarji pričarali pravo ognjeno predstavo

Člani PGD Pobegi-Čežarji so uprizorili kuhinjsko zabavo z gorečim oljem. Ustvarili so pravi mali požar in navzoče opozorili, da gorečega olja v ponvi nikoli ne smejo obliti z vodo, saj se bo požar le še bolj razplamtel. Sledil je prikaz rokovanja s plinsko jeklenko. Gasilci so vsem strogo zabičali, naj ne prižigajo luči, če v prostoru zavohajo plin, saj je to tako, kot bi prižgali vžigalico. Sledil je še prikaz oživljanja osebe, ki se je zastrupila s CO2.

cof

Na ogled so bila postavljena tudi gasilska vozila in čoln, ki je najnovejša pridobitev PGD Pobegi-Čežarji. Pozabili niso niti na otroke, saj so zanje pripravili pravo gasilsko akcijo. Otroci so se tako preizkusili v gašenju goreče hiše, iz katere so morali rešiti lutko.

Ekipa ekopra si je ogledala tudi prostore gasilskega društva. Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji. *