DomovNaši krajiDanes v Kopru še turška veleposlanica

Danes v Kopru še turška veleposlanica

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes se je v Kopru mudila veleposlanica Republike Turčije Nje. eksc. Esen Altuğ. V prostorih Mestne občine Koper jo je sprejel župan Aleš Bržan.

Veleposlanica, ki je Koper nazadnje obiskala pred dobrim letom, je tokrat prišla v spremstvu Boruta Škabarja, kandidata za častnega konzula Turčije v Sloveniji. Republika Turčija si namreč prizadeva v Kopru odpreti častni konzulat in tako poglobiti diplomatske odnose s Slovenijo, predvsem pa okrepiti medsebojno gospodarsko sodelovanje. Namen današnjega obiska je bil tudi spoznati novega župana koprske občine in se seznaniti s projekti, ki jih novo vodstvo načrtuje v naslednjih letih.

Ob tem je Altuğova poudarila, da je Koper čudovito mesto, v katerega se zelo rada vrača. Je zelo dobra poznavalka Slovenije za katero pravi, da je ena bolj naprednih držav, ki se hitro razvija, hkrati pa veliko pozornosti namenja ohranjanju narave in naravne dediščine.

Kot je ob koncu poudarila, si želi, da bi Slovenija in Turčija dobro sodelovali tudi v prihodnje. Ravno Turčija je namreč ena od treh ključnih strateških partneric Slovenije, še posebej pri pretovoru avtomobilov preko koprskega pristanišča.