DomovNaši krajiDanes vsi na Titov trg – znova se predstavijo mikropivovarji

Danes vsi na Titov trg – znova se predstavijo mikropivovarji

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes se na osrednji mestni trg vračajo mikropivovarji. 6. edicija priljubljenega festivala bo letos na Titov trg pripeljala 16 mikropivovarjev, med katerimi se bodo s svojimi izdelki predstavili tudi trije primorski novinci – 22brewing, Varuh in Castra.

Festival, ki v Koper vsako leto privabi številne ljubitelje odličnih in aromatičnih craft piv, tudi letos obeta pestro ponudbo najrazličnejših okusov na kar 22-ih stojnicah. Poleg piv bo svoj prostor na osrednjem mestnem trgu našla tudi izvrstna lokalna kulinarika, ki bo, po besedah Nine Krivec Rudolf iz Bara Cameral, zadostila še tako zahtevnim okusom. Z novim ‘paninom’, ki bo navdušil z domisleno kombinacijo izbranih sestavin se bo predstavila ekipa Pikič Fuzla – letošnji zmagovalci Paninfesta, za prazne želodčke pa bodo ves večer skrbeli tudi Gorki Čili.

»Prvo leto je na festivalu sodelovalo vsega skupaj pet mikropivovarjev, toliko jih je tudi bilo na slovenski sceni v tistem času. Danes je zgodba precej večja – v Sloveniji je namreč registriranih že več kot 80 domačih pivovarjev. Veseli smo, da so tudi v šesti izvedbi festivala z nami pivovarji, ki so tako rekoč orali ledino na slovenski in na evropski sceni, kar nekaj pa je tudi takih, ki se šele podajajo na novo pot in so bili še pred meseci ‘home brewerji’,« nam je ob tem zaupala organizatorka največjega tovrstnega festivala na obali Nina Krivec Rudolf, ki obljublja tudi pester glasbeni program.

Stojnice so že postavljene, prvi mikropivovarji se že zbirajo. Pipce se odprejo ob 17. uri, ko pričkaujejo tudi prve obiskovalce. Program se zaključi ob 1. uri zjutraj.