DomovNaši krajiDekani že poleti z novim vrtcem

Dekani že poleti z novim vrtcem

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Gradnja novega vrtca v Dekanih, ki bo najbolj razveselila številne mlade družine, ki bivajo v tem slikovitem zalednem koprskem naselju, je v polnem teku.

Ocenjena vrednost naložbe sicer znaša nekaj več kot 1,4 milijona evrov brez DDV in zajema izvedbo gradbenih, obrtniških in inštalaterskih del za izgradnjo vrtca Dekani, ki bo umeščen ob tamkajšnji osnovni šoli.

Izbrani izvajalec Godina d.o.o. bo moral gradnjo predvidoma zaključiti do konca julija prihodnjega leta, sledi še oprema objekta. Novogradnja je zasnovana kot leseni pritlični objekt, v katerem so predvideni prostori vrtca, ki bodo sprejemali tri vrtčevske oddelke, večnamenska dvorana, delilna kuhinja in jedilnica in pisarne. V delu objekta, ki je dvoetažen, sta predvideni še dve učilnici, namenjeni šolskim otrokom in ostali pomožni prostori šole. Poleg tega bodo v okviru naložbe urejene tudi igralne površine za vrtčevske otroke, ki si bodo športne in rekreacijske površine delili z otroki Osnovne šole Dekani.

V okviru del bo izvedena tudi sprememba prometnega režima, kjer je predvidena ureditev cestnega priključka s prilagoditvijo na dvosmerni promet in prometna zanka, ki bo urejena tik pred vrtcem in šolo. Ob prometni zanki se načrtujejo parkirišča za bočno parkiranje.