DomovNaši krajiDež nekoliko zavlekel obnovo garažne hiše Prisoje

Dež nekoliko zavlekel obnovo garažne hiše Prisoje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek je Marjetica Koper začela z obnovo garažne hiše v Prisojah, vendar so se dela, zaradi slabe vremenske napovedi in dežja, začasno ustavila. Nadaljevala se bodo takoj, ko bodo vremenske razmere to omogočale, bo pa v tem času uporaba zgornjih dveh etaž garažne hiše onemogočena.

Minuli konec tedna je Marjetica Koper, kot napovedano, izpraznila zgornji dve etaži garaže v Prisojah in začela z deli, v okviru katerih so bile sanirane vse razpoke na zunanji parkirni ploščadi. Saniranje razpok je nujno pred namestitvijo asfaltne plasti, saj se na ta način prepreči, da bi voda v prihodnosti pronicala skozi odprtine v notranje dele garaže.

Poleg tega so začeli tudi s čiščenjem ene od zunanjih sten garažne hiše in se pri tem ustavili zaradi slabih vremenskih razmer. Sledilo naj bi asfaltiranje, ki zaradi dežja prav tako še ni bilo izvedeno. Z deli bodo nadaljevali takoj, ko bodo vremenske razmere to omogočale, predvidoma že v naslednjih dneh. Iz tega razloga parkiranje v zgornjih dveh etažah še nekaj dni ne bo možno.

Stanovalci lahko za čas trajanja obnove brezplačno uporabljajo parkirišča P+R ob Semedeli. Na voljo jim je tudi javni mestni avtobus na liniji 2.