DomovNaši krajiKoper kandidat za gostovanje Olimpijskega festivala evropske mladine

Koper kandidat za gostovanje Olimpijskega festivala evropske mladine

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Naše mesto se poteguje za gostovanje Olimpijskega festivala evropske mladine leta 2023.

Koper postaja čedalje bolj priljubljena destinacija za mednarodno uveljavljene športne prireditve. Naj spomnimo le na EuroBasket, ki smo ga gostili leta 2013, kolesarsko dirko Po Sloveniji, katere del smo bili letos junija, in na številne druge mednarodne športne prireditve in prvenstva, ki smo jih v našem mestu gostili zadnja leta. Spodbudna novica pa je, da je Koper pred kratkim oddal kandidaturo za še en mednarodno uveljavljen dogodek, in sicer za izvedbo poletnega Olimpijskega festivala evropske mladine v letu 2023.

Olimpijski festival evropske mladine je mednarodno uveljavljen dogodek na katerem tekmuje skoraj štiri tisoč mladih iz evropskih držav.

Gre za pomemben in mednarodno uveljavljen športni dogodek oziroma za neke vrste olimpijske igre mladih, ki se odvija vsaki dve leti v zimski in poletni izvedbi, in na katerem tekmuje skoraj štiri tisoč mladih iz evropskih držav. Ti se pomerjajo v gimnastiki, atletiki, plavanju, košarki, rokometu, odbojki, judu, tenisu in kolesarjenju ter v disciplini, ki jo običajno predlaga gostitelj prireditve. Letos je poletno izvedbo omenjenega dogodka gostila Madžarska.

V Mestni občini Koper se zavedajo, da bi izvedba tovrstnega dogodka pomenila odlično priložnost za promocijo naših krajev. Uradna odločitev o izbranem gostitelju prireditve bo znana jeseni prihodnje leto.