DomovNaši krajiDneve kmetijstva slovenske Istre obiskal koprski župan Boris Popovič

Dneve kmetijstva slovenske Istre obiskal koprski župan Boris Popovič

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper danes in jutri že 14. leto zapored gosti Dneve kmetijstva slovenske Istre. Prireditev je letos v šotoru na parkirišču pred stadionom Bonifika, osrednja tema pa so mediteranska zelišča.

Mesta občina Koper, ki že 14. leto organizira sejem, se je letos odločila, da ga preseli na novo lokacijo, in sicer na parkirišče pred stadion Bonifika. Sejem, ki ga že 14. leto zapored organizira Mestna občina Koper, se letos preselila na novo lokacijo, in sicer v šotor na parkirišče pred stadionom Bonifika.

Na več kot 100 stojnicah se predstavlja okoli 90 razstavljavcev, ki ponujajo različne domače izdelke, kot so čebelarski izdelki, vina, olja, suhomesnati izdelki, siri in še bi lahko naštevali.

 

Sejemsko dogajanje je danes preveril tudi župan Mestne občine Koper, Boris Popovič in preverjal ponudbo lokalnih razstavljalcev.

V sklopu Dnevov kmetijstva slovenske Istre so najmlajše obiskovalce nedvomno najbolj navdušile domače živali, med njimi istrsko pramenko, različne vrste koz, oslica z osličkom in perutnina. Tisti bolj željni znanja, pa so se udeležili delavnic za otroke na temo mediteranski zelišč in pravilnega ločevanja in poznavanja odpadkov.

Prireditev zapira svoja vrata že jutri, zato je obisk Dneva kmetijstva Slovenske Istre lahko odlična priložnost za lep izkoristek nedeljskega dneva.

Vstop na prireditev je brezplačen, razstavišče pa je odprto med 10. in 19. uro.

 

Foto: Breda Krajnc