Do konca tedna čas za prijavo na sladke natečaje

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Do tega petka, 6. septembra, se lahko prijavite na natečaj za Muškat Sladke Istre 2019, Najizvirnejšo sladico Istre 2019 in Naj torto Sladke Istre 2019.

V soboto, 28. in nedeljo, 29. septembra, nas v Kopru čaka 11. Sladka Istra, pred tem pa bodo izpeljali strokovni del prireditve, in sicer izbor Muškata Sladke Istre 2019, Najizvirnejše sladice Istre 2019 in Naj torte Sladke Istre 2019.

Natečaji so objavljeni na tej povezavi: http://sladka-istra.si/sl/za-ponudnike/prijava-na-natecaje, vsi zainteresirani pa se nanje lahko brezplačno prijavijo do tega petka, 6. septembra, do 12. ure.

Kot je znano, se na  strokovni natečaj za Muškat Sladke Istre 2019 lahko prijavijo vinarji, vinogradniki in vinske kleti, ki so vpisani v register pridelovalcev grozdja in vina pri pristojnem upravnem organu in imajo dovoljenje za stekleničenje vina ter katerih grozdje oziroma vino je izključno iz vinorodnega okoliša slovenske, hrvaške in italijanske Istre. Prav tako morajo imeti urejeno blagovno znamko na trgu. Sodelujoči lahko na natečaj prijavi največ tri vzorce vina sorte rumeni muškat, muškat ruža (cipro), suhi, polsuhi, polsladki, sladki, ne glede na letnik trgatve.

Prav tako se je do tega petka, 6. septembra, mogoče prijaviti na natečaja za Najizvirnejšo sladico Istre 2019 in Naj torto Sladke Istre 2019.  Na natečaja se lahko prijavijo vse pravne osebe in samostojni slaščičarji ali kuharji, ki imajo svoj gostinski obrat, trgovino, slaščičarno, pekarno itd., kjer prijavljeno torto ali sladico pripravijo in nudijo gostom. Vsak sodelujoči lahko prijavi največ tri sladice in dve torti.

Uradna razglasitev rezultatov in podelitev nagrad zmagovalcem natečajev bo v petek, 13. septembra.

Občinstvo pa bo zmagovalni muškat, sladico in torto lahko okusilo na prireditvi Sladka Istra, ki bo zadnji vikend septembra v Kopru. Sladka Istra bo tudi letos posladkala glavne koprske trge, kot vsako leto pa jo bo zaznamoval tudi bogat spremljevalni program.

Za dodatne informacije glede natečajev se vsi zainteresirani lahko obrnejo na Turistično organizacijo Mestne občine Koper ali na info@sladka-istra.si.