DomovNaši krajiDobrodelna palačinkarija – Poglej, kdo peče! na Sladki Istri

Dobrodelna palačinkarija – Poglej, kdo peče! na Sladki Istri

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi letos se bodo na Sladki Istri znane Slovenke in Slovenci preizkusili v peki in prodaji dobrodelnih palačink.

Najslajša prireditev v državi, Sladka Istra, bo ta konec tedna dodobra popestrila dogajanje v Kopru. Poleg bogate ponudbe sladic in drugih sladkih izdelkov na stojnicah, ki jih bodo zaradi napovedi slabega vremena postavili v Areni Bonifika, bo prireditev tudi letos zaznamoval bogat spremljevalni program. Sladka Istra bo imela tudi letos dobrodelno noto. V sklopu prireditve bodo v sodelovanju z generalnim medijskim pokroviteljem prireditve, Radiem Capris, s podjetjem Studio Gorenje Koper in z zlatim pokroviteljem Sladke Istre – Agrario Koper, ki bo zagotovila sestavine za peko, pripravili dobrodelno palačinkarijo – Poglej, kdo peče! Tako bodo v soboto in nedeljo, 17. in 18. septembra, ob 11. in 16. uri nekateri znani obrazi pekli palačinke in jih občinstvu ponujali v zameno za degustacijske kupončke. Izkupiček od prodaje palačink bodo predali centru Sonček Koper.

Tudi letos bodo nekateri zaposleni iz občinske uprave Mestne občine Koper zavihali rokave in s sestavinami, ki jim jih bo poklonila Agraria Koper, spekli sladice. Te bodo ponujali na eni od stojnic Sladke Istre, zbrana sredstva pa bodo tudi oni namenili centru Sonček Koper.

Sicer pa bodo kuharski predpasnik na dobrodelni palačinkariji v soboto oblekli: Marko Jovanović in Mirela Lapanović, znana obraza iz resničnostnega šova Big Brother Slovenija, olimpijec Vasilij Žbogar in igralec Primož Forte, priljubljeni lik Avguština iz serije Ena žlahtna štorija.

V nedeljo se bodo v dobrodelni peki palačink preizkusili kajakašica Špela Ponomarenko Janić, glasbenik in radijski voditelj Žiga Rustja ter šefinja državnega protokola Ksenija Benedetti s soprogom, priznanim igralcem Borisom Cavazzo.

Estradnikom se bodo kot pomočniki pridružili tudi izžrebani poslušalci Radia Capris. Lepo bi bilo, da bi akcijo podprlo čim več ljudi, saj bodo zbrana sredstva namenjena v dobrodelne namene. Vabljeni torej v Koper na Sladko Istro! Pridite in se posladkajte tudi vi! *