DomovNaši krajiV koprskem gledališču sprejeli krvodajalce jubilante

V koprskem gledališču sprejeli krvodajalce jubilante

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je v Gledališču Koper potekal sprejem krvodajalcev jubilantov in prostovoljcev Območnega združenja Rdečega križa Koper. Prisotne je nagovoril tudi podžupan Mestne občine Koper, Alberto Scheriani.

MIC_8670

V počastitev 150. obletnice Rdečega križa na Slovenskem so prostovoljcem, občinskim in krajevnim organizacijam Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Koper podelili jubilejna priznanja.

Na slovesnosti so izročili priznanja krvodajalkam in krvodajalcem, ki so do 2016 darovali kri med 10 in 100-krat. Priznanja so podelili tudi novim vitezom, torej krvodajalcem, ki so kri darovali stotič, ter vitezom, ki so dosegli 90, 110, 120, 140 in rekordnih 156 darovanj krvi.

Vitezom krvodajalcem sta se tako pridružila Anton Deluk in Marjan Urbanc. Vitezinja krvodajalka Breda Birsa pa je v letu 2015 obeležila 90. darovanje krvi. Za 110-krat darovano kri so priznanje prejeli vitezi krvodajalci Drago Šajn, Tomislav Bizjak in Marino Kobal.

Drago Frančeškin, Esperij Bordon in Vojko Grižon so kri darovali kar 120-krat. Za 140-krat darovano kri je priznanje prejel vitez krvodajalec Milan Poljšak.

Otiliju Furlaniču, rekorderju v darovanju krvi, so ob 156. odvzemu namenili velik aplavz in mu izročili manjšo pozornost, saj bo priznanje prejel naslednje leto.

Direktor zavarovalne družbe Adriatic Slovenica, Borut Širca, je podelil priznanje Gasilski brigadi Koper in Policijski postaji Koper za izjemen trud na področju krvodajalstva in veliko angažiranost pri izpeljavi krvodajalskih akcij. *