DomovNaši krajiDobrodelni motoristi obdarili otroke s posebnimi potrebami

Dobrodelni motoristi obdarili otroke s posebnimi potrebami

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Varovance Varstveno delovnega centra v Divači in tamkajšnje učence Centra za usposabljanje Elvira Vatovec, so te dni z darili presenetili prav posebni Božički, saj se na Kras niso pripeljali s sanmi, pač pa z jeklenimi konjički.

Že deset let primorski motoristi namreč zbirajo prostovoljne prispevke in darila, ki jih nato ob koncu leta namenijo otrokom s posebnimi potrebami.

Tako je v Divači, pred centrom za usposabljanje Elvire Vatovec motoriste pričakalo 50 otrok, ki so jih pozdravili z bučnim aplavzom. Kot nam je zaupal predsednik Motorističnega kluba Kondor Stipe Vincek, so bili otroci nad darili navdušeni, najbolj pa jih je presenetilo darilo kape in majic, ki so jih zanje pustili predstavniki Valentino Rossi Fan Club-a iz Tavullie.

“S predstavniki Valentino Rossi Fan Club-a smo skupaj obiskali otroke v SBI in ko so slišali za našo gesto, so nam z veseljem odstopili kapo in majici za otroke, ki jih že deset let zapored ob božiču razveselimo z darili,” je za eKoper povedal Stipe Vincek.