DomovNaši krajiPESTRO DOGAJANJE: Odpravite se na pot od jaslic do jaslic

PESTRO DOGAJANJE: Odpravite se na pot od jaslic do jaslic

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri se v zaledju obeta pestro dogajanje, saj bodo za vas pripravili zanimivo dogajanje v Krajevni skupnosti Dekani kot tudi v Krajevni skupnosti Sveti Anton. 

V Dekanih vas bodo popeljali skozi vas, kjer se vam bodo z zanimivimi postavitvami jaslic, predstavile kar tri družine, cerkev Dekani in župnišče Dekani. Vsi, ki si želite doživeti čaroben večer, ste tako vljudno vabljeni, da pot “Od jaslic do jaslic” skupaj pričnete ob 17. uri v parku, v središču Dekanov.

V dekanih vas bodo kar tri družine navdušile s svojimi jaslicami. Foto:youtube

Družine, ki vam bodo predstavile jaslice so družina Šutar, Vežnaver in Zonta. Pohod “Od jaslic do jaslic” se bo zaključil na dvorišču župnišča, kjer se boste vsi navzoči lahko tudi posladkali in skupaj zapeli.

Pozabili niso niti na otroke, saj bo že ob 10. uri zjutraj v mali dvorani zadružnega doma prav zanje potekala delavnica izdelovanja lampiončkov v soju katerih se boste zvečer lahko sprehodili po poti jaslic.

Zanimivo bo tudi v Sv. Antonu

Pestro pa bo tudi dogajanje v Svetem Antonu, kjer društvo MKUD Sv. Anton za krajane vsako leto pripravi žive jaslice, ki jih spremlja bogat kulturni program. Nastopili bodo MePZ Brnistra in cerkveni otroški pevski zbor Sv. Anton, ki se jim bodo na odru pridružili še nekateri drugi nastopajoči.

Križ, ki ga bo blagoslovil škof Jurij Bizjak. Foto: Bogdan Kavrečič

Letos bo dogajanje v Svetem Antonu še dodatno obogateno, saj bo koprski škof Jurij Bizjak pred samim odprtjem jaslic ob 15.30 uri blagoslovil tudi 3,5 tone težek križ, ki so ga postavili na novem delu pokopališča. Sledila bo sveta maša in nato še blagoslov živih jaslic.