DomovNaši krajiS Koprom v novo leto 2018

S Koprom v novo leto 2018

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Niti zadnje dni leta 2017 vam v Mestni občini Koper ne bo dolgčas. Tudi letos bo v Taverni tradicionalno silvestrovanje S Koprom v novo leto.

Vsi zabave željni bodo na svoj račun prišli 29. decembra, ko bo v Taverni Prednovoletni mega žur z Mambo Kingsi, 30. decembra pa bo na Titovem trgu Silvestrovanje za otroke z glasbenim nastopom BQL in Plesnega centra Fiona ter prihodom dedka Mraza. Najmlajši bodo seveda lahko tudi nazdravili z otroško penino.

Tudi letos nas 31. decembra v Taverni čaka tradicionalno silvestrovanje S Koprom v novo leto 2018. Program se bo začel ob 20. uri, v leto 2018 pa nas bosta popeljali skupina Gedore in Žavbi band, ob polnoči pa bo nebo nad mestom razsvetlil magični ognjemet. Vsi ljubitelji drsanja pa bodo lahko dobesedno zadrsali v novo leto in to tik ob morju. Drsališče na trgu ob Upravi za pomorstvo bo namreč iz 31. 12 na 1.1. obratovalo do 2. ure ponoči.

Foto: Vojko Rotar

Zaradi prireditve bo za promet popolnoma zaprta Pristaniška ulica, in sicer na odseku od Piranske ulice do Ukmarjevega trga, in sicer 31. 12. 2017, med 21. in 3. uro zjutraj naslednjega dne. Zaradi magičnega ognjemeta pa bo 31.12. popolnoma zaprta Semedelska promenada, in sicer predvidoma od 23. ure zvečer do enih zjutraj. V tem času bo hoja po promenadi iz varnostnih razlogov prepovedana.

Tudi sicer bosta drsališči, bodisi tisto na Titovem trgu bodisi tisto ob morju, v teh dneh obratovali s podaljšanim urnikom. V soboto, 30. decembra do 22. ure, drsališče na Titovem trgu bo na Silvestrovo obratovalo do 22. ure, drsališče ob morju pa do 2. ure po polnoči. Na novega leta dan bosta obe drsališči odprti med 10. in 22. uro.
Podroben program magičnega decembra in urnik drsališč je dostopen na www.magicnidecember.si.

Sicer pa se bo pestro dogajanje nadaljevalo vse do 14. januarja, prav gotovo pa nas bo tudi v novem letu v Mestni občini Koper pričakalo še kakšno prijetno presenečenje.