DomovNaši krajiDogajanje za vse okuse in generacije tudi ta konec tedna

Dogajanje za vse okuse in generacije tudi ta konec tedna

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Zakorakali smo v drugo polovico julija, pestro prireditveno dogajanje v mestu in na zelenem podeželju pa se nadaljuje.

Že danes zvečer se bodo najmlajši zabavali na otroškem poletnem gledališkem vrtiljaku. Ob 19. uri jih bosta namreč na Muzejskem trgu obiskala Kekec in Bedanec. Po 21. uri bo pestro tudi v Bertokih, kjer bodo ljubitelji glasbe uživali ob blues ritmih v okviru Poletja v Bertokih. Tretji glasbeni večer bosta popestrila Stino, štiričlanska zasedba obalnih glasbenikov, ki ji z energičnim glasom poveljuje Tina Krmac in domača skupina Bluesback, ki je oder delila z različnimi domačimi (Dan D, Elvis Jackson, Lara B, Siddharta …) in tujimi glasbenimi izvajalci.

Jutri na svoj račun prihajajo najmlajši – Ukmarjev trg v Kopru bo namreč prizorišče dveh lutkovnih predstav, ki ju Koper gosti v okviru 16. Alpe Adria Puf Festivala. Ob 19.30 bo najprej na sporedu lutkovna predstava Rdeča kapica, ob 20.15 pa otroška predstava Češnjev gospod. Jutrišnje dogajanje bo popestril tudi Poletni večer pod drevesom, ki tokrat gosti Gin Festival. Prizorišče dogajanja je trg ob Kavarni Triglav.

Najmlajši se bodo lahko zabavali tudi v soboto dopoldne, na lutkovni predstavi Prodajalna zgodb na Pristaniški ulici, ki se začne ob 10.45.

Nedelja pa bo tokrat minila v glasbenem vzdušju. Ob 19.30 bodo na Ukmarjevem trgu zaigrali godbeniki iz društva Mužika sv. Lazarja iz Boršta, ki se bodo predstavili na tokratnih Glasbenih utrinkih. Ob 21. uri vsi vabljeni na osrednji mestni trg v Kopru –Titov trg, ki v okviru projekta »Il carro di Tespi« gosti koncert opernih arij Rossini! Rossini! »Bravo Bravissimo«. Tokrat se bodo s pestrim glasbenim repertoarjem poklonili velikemu italijanskemu opernemu skladatelju Gioachinu Rossiniju, njegove arije pa bo prepevalo 6 opernih pevcev, med njimi tudi Neven Stipanov

V Koper se tudi letos vrača Folkest

Z jutrišnjim dnem se v koprsko Taverno vrača tradicionalni Folkest 2018. Na Carpacciovem trgu bo na prvi večer festivala prepeval Shel Shapiro, pevec, igralec, producent in pisatelj, ki ga občinstvo bolje pozna kot pevca skupine The Rokes iz šestedesetih let, dan kasneje, v soboto, pa bodo na oder stopili Mostar Shevdah Reunion, glasbena skupina, ki prihaja iz Bosne in Hercegovine. Oba koncerta se pričneta ob 21.30 in bosta za obiskovalce brezplačna.

Pestro bo tudi na zelenem podeželju

Jutri bo živahno tudi v Sv. Antonu, kjer se pričenja tridnevna tradicionalna šagra Karmenca. Prvi večer bo minil v znamenju Librisovih narečnih večerov v Kocjančičih ter briškolade in more, v soboto bosta za zabavo poskrbeli zasedbi Stino in The Peachkiss, šagra pa se bo sklenila s srečanjem harmonikašev in koncertom zasedbe Tri Lipa iz Buzeta v nedeljo.

Zabavali se bodo tudi v Rakitovcu, kjer v soboto prirejajo kulturno zabavno prireditev »Pridi, gremo v Rakitovec, tam, ke cvetejo medenice in valovejo srebrne lasiće«. Program bo v narečni istrski besedi, z nastopajočimi iz slovenske in hrvaške Istre, organizatorji pa obljubljajo obilo zabave, smeha, plesa in dobre glasbe.