DomovNaši krajiDrugo izobraževanje za organizatorje prireditev na podeželju

Drugo izobraževanje za organizatorje prireditev na podeželju

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Organizatorji prireditev na podeželju in tudi vsi ostali zainteresirani se do petka lahko prijavijo na brezplačno izobraževanje z naslovom Prireditev kot turistični produkt v praksi.

Gre za drugo izobraževanje v sklopu projekta, s katerim želi Turistična organizacija Mestne občine Koper povečati pristnost in kakovost šager ter drugih tradicionalnih prireditev na podeželju. Spomnimo, da je konec aprila okoli 30 organizatorjev prireditev prisluhnilo predavanju na temo pomena tradicije pri organizaciji prireditev v Istri, ki ga je vodil predavatelj na Fakulteti za turistične študije – Turistica in strokovnjak s področja poslovanja turističnih podjetij, destinacijskega managementa, trženja dediščine in valorizacije avtentičnosti v turizmu dr. Gorazd Sedmak in vsebino predavanja ocenilo kot zanimivo in uporabno.

Foto: arhiv ekoper.si

Na drugem izobraževanju o lastnostih sodobnega turista

Prihodnji ponedeljek, 15. maja, pa bo v dvorani zadružnega doma v Bertokih na vrsti že drugo izobraževanje, ki ga bo vodil direktor turistično-razvojne agencije Autentica in strokovnjak s področja organizacije izletov in trženja prireditev Matjaž Primc. Spregovoril bo o lastnostih sodobnega turista in sodobnih trendih v turizmu,  o primerih dobrih praks trženja destinacij skozi prireditve in o primerih dobrih praks prireditev v Sloveniji, sledil bo praktični del oziroma delavnica, na kateri bodo sodelujoči izdelali inovativno ponudbo prireditev.

Sodelovanje na izobraževanju je brezplačno, potrebna je le predhodna prijava, vsi zainteresirani organizatorji prireditev na podeželju se na izobraževanje lahko prijavijo do ponedeljka, 15. maja, do 10. ure na elektronski naslov turizem@koper.si.