DomovNaši krajiV mestno jedro Kopra prihaja VII. slikarski ex-tempore

V mestno jedro Kopra prihaja VII. slikarski ex-tempore

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek in soboto, 19. in 20. maja, bo staro mestno jedro Kopra gostilo slikarske navdušence iz Slovenije in sosednje Italije. Mestna občina Koper bo namreč v okviru projekta za oživljanje starega mestnega jedra ponovno organizirala tradicionalni, letos že sedmi dvodnevni likovni ekstempore za odrasle.

Ekstempore je namenjen polnoletnim ustvarjalcem z likovnimi izkušnjami, sodelovanje pa je brezplačno. V starem mestnem jedru, v Taverni ali ob promenadi bo mogoče ustvarjati oba dneva ali po predhodni najavi in v dogovoru z organizatorjem samo v petek ali samo v soboto do 15. ure, ko se začne pregled in ocenjevanje vseh nastalih del.

Najbolj uspela slikarska dela bodo razstavljena v pritličju Pretorske palače in v kavarni Loggia v mestnem jedru Kopra.

Organizator je poskrbel za slikarska platna dimenzij 50 x 70 cm ali 70 x 70 cm. Žigosana platna bodo na voljo na zbirnem mestu, za ostale likovne pripomočke in opremo ustvarjalnega kotička pa morajo poskrbeti likovniki sami. Po predhodnem dogovoru lahko ustvarjalci platna prevzamejo že v četrtek, 18. maja 2017, od 16. do 17. ure. Sodelujoči lahko ustvarjajo tudi na lastnem platnu, ki pa ne sme presegati dimenzij 80 x 80 cm, pred začetkom slikanja pa mora biti žigosano. Avtorjem je povsem prepuščena izbira tehnike in načina upodabljanja. Organizator bo poskrbel tudi za topel obrok in pijačo.

Naslov letošnjega likovnega druženja je Roža Kopra, ki ga lahko interpretirate po želji – od realističnih upodobitev cveta oziroma žive narave pa do abstrakcij, metamorfoz, arhitekturnih elementov, vedut ali simbolnih prispodob.

Rok za prijavo je 12. maj 2017. Prijavite se lahko na izlozbe@koper.si. Prijava naj vsebuje ime in priimek, kraj bivanja, telefonsko številko, morebitno ime društva in želeno dimenzijo platna oz. navedbo dimenzij lastnega platna ter fotografijo enega ali dveh vaših novejših izdelkov. Potrditev sodelovanja boste prejeli na vaš e-poštni naslov. Na izlozbe@koper.si lahko naslovite tudi morebitna dodatna vprašanja, informacije pa lahko v času uradnih ur dobite tudi na telefonski številki 05 664 62 79.

Platna lahko prevzamete v petek, 19. maja 2017, od 7.30 do 9.00 v »Lekarni« v pritličju Pretorske palače.

Oddaja nastalih slikarskih del bo v soboto, 20. maja, med 14.30 in 15.00. Strokovna komisija bo nato ocenila in izbrala najbolj uspele upodobitve. Otvoritev razstave in razglasitev najboljših del bo že istega dne ob 18.30 v pritličju Pretorske palače.

Organizator bo avtorjem prvih treh nagrajenih del omogočil brezplačno samostojno razstavo in predstavitev v Pretorski palači v naslednjem letu ter jih obdaril tudi s praktičnimi nagradami. Izbrana nagrajena dela bodo ostala v lasti organizatorjev (ne glede na ocenjeno vrednost).

Izbrana slikarska dela bodo razstavljena v pritličju Pretorske palače in v kavarni Loggia v mestnem jedru Kopra.

Vabljeni na likovno ustvarjanje. *