Društvo plezalcev Koper obeležuje 20 let delovanja

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Društvo plezalcev Koper je dvajseto obletnico delovanja obeležilo v športnem duhu. Ob tej priložnosti jih je na današnjem praznovanju v Ospu obiskala in pozdravila podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić, ki je zastopniku društva Tjašu Kozloviču ob dvajsetem jubileju delovanja podelila priznanje občine.

Korenine plezalskega življenja koprskega društva segajo v leto 1999 in tudi dandanes ohranjajo dolgoletno tradicijo ter krepijo plezalne aktivnosti z velikim poudarkom na varovanju narave. Na dan praznovanja so se člani društva podali na plezalno dogodivščino po Osapski steni.

Osapska stena je naravni biser slovenske Istre, njena prepoznavnost sega tudi onkraj slovenskih meja. Osp je tako postal pomembna rekreativna destinacija za športne plezalce, ki v vas prihajajo skozi celo leto zaradi ugodne klime, ki jim omogoča celoletne podvige na plezalnem poligonu.

Spodbudne besede je plezalcem namenila podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić in jim izročila priznanje občine ob 20. obletnici delovanja na področju športnega plezanja, rekreacije in širjenja vrednot zdravega življenja ter spoštovanja okolja.