DomovNoviceOb dnevu brezdomstva o strpnosti in drugačnosti

Ob dnevu brezdomstva o strpnosti in drugačnosti

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Včerajšnji svetovni dan brezdomstva in duševnega zdravja so v zavetišču za brezdomne osebe v Kopru obeležili z dnevom odprtih vrat, katerega namen je ljudem približati življenje, potrebe in vsakodnevne stiske, s katerimi se srečuje najbolj ranljiv del naše družbe. Brezdomne je ob tej priložnosti obiskal tudi koprski župan Aleš Bržan in mladim položil na dušo, naj bodo strpni in prijazni do drugih ter vselej pripravljeni pomagati tistemu, ki se je znašel v brezizhodnem položaju.  

Pester program se je v zavetišču za brezdomne osebe začel že dopoldne, z različnimi dejavnostmi, odprtjem likovne razstave del enega od uporabnikov zavetišča in kuharsko delavnico, ki jo je v okviru vseslovenskega projekta »Bodi dober, bodi kul!« vodil zmagovalec televizijskega šova MasterChef Slovenije Darko Klemen. Za kuhalnico so tokrat poprijeli tudi osnovnošolci, ki so sicer aktivno vključeni v ta projekt, katerega namen je prispevati k boljši, bolj odprti družbi, usmerjeni k dialogu, sodelovanju, odgovornosti, strpnosti in spoštovanju soljudi.

Sledil je tudi krajši kulturni program, ki so ga s svojimi nastopi popestrili najmlajši – najprej sta svoja vokala ogreli Lia in Lara, nato so v en glas zapeli še osnovnošolci OŠ Elvire Vatovec Prade, in sicer rap izvedbo pesmi Bodi dober, bodi kul. Zbrane sta nagovorila predsednica Območnega združenja Rdečega križa Slovenije Marta Komel v Kopru in koprski župan Aleš Bržan, ki je mlade pozval k večjemu sočutju in razumevanju stisk posameznikov, ki se znajdejo na robu družbe.