Državno prvenstvo v jadranju navdušilo

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Klub jadralcev na deski BUM Koper in Jadralna zveza Slovenije sta ob podpori Mestne občine Koper v prostorih Centra vodnih športov v Žusterni med 12. in 14. junijem izvedli državno prvenstvo v jadranju na deski razredov Formula Windsurfing, Foil in D2.

Tekmovanja se je udeležilo 45 jadralcev na deski iz 10 jadralnih klubov. Največ uspeha so imeli tekmovalci domačega kluba KJD BUM Koper, saj so naslove državnih prvakov osvojili kar trije, in sicer Simon Sedmak v razredu Formula Windsurfing, Jan Kosmina v razredu Foil med moškimi in Lina Eržen v kategoriji Foil med ženskami. Naslov državnega prvaka v razredu D2 je osvojil Janko Pristušek iz Športnega društva ZOO Station iz Velenja.

Od boljših uvrstitev domačih tekmovalcev lahko omenimo še 4. mesto 17-letnega Jana Maleja v kategoriji Foil med moškimi. KJD BUM se je izkazal kot odličen organizator, saj je domači regatni odbor pod taktirko Tineta Slabeta izkoristil prav vse možne vetrovne pogoje, tako so jadralci skupno odpeljali kar 21 plovov.