Letni kino Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Študentje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem so ustvarjali tudi med družbeno osamitvijo, ki je nastopila zaradi epidemije novega koronavirusa. Tako so nastale študentske kuharske oddaje, spletni glasbeni nastopi, dokumentarni filmi in študentski časopis. Omenjene dosežke bodo svojim sošolcem, učiteljem in obiskovalcem predstavili v okviru Letnega kina UP PEF, ki bo potekal od 16. do 18. junija, ob 21. uri, za Dijaškim in študentskim domom Koper na Cankarjevi ulici 5.

Že jutri, 16. junija 2020, bodo predvajali kulinarične oddaje, ki so jih posneli študentje in zaposleni na Pedagoški fakulteti v okviru natečaja Kulinarični presežki študentske kuhinje. Na srečanju bodo razkrili tudi skrivnostno komisijo, ki je oddaje ocenjevala, pripravljajo pa še manjše presenečenje.

Sredin večer bo rezerviran za premiero dokumentarnega filma Vedrina vedno zmaga Fantovskega pevskega zbora UP PEF. Sledil bo nastop zbora in ogled glasbenih posnetkov iz karantene Dekliškega pevskega zbora in Orkestra UP PEF, ki je vključen v javno projekcijo najboljših kulturno-umetniških vsebin v okviru Tedna ljubiteljske kulture.

Četrtek, 18. junij, 2020, bo filmsko in glasbeno obarvan. Študentje so za večer, ki je njihov zadnji v tem študijskem letu, izbrali dokumentarni film Poj mi pesem, ki sledi umetniškemu razvoju Vlada Kreslina, prišel bo tudi skriti gost.

Obiskovalce bo vsak večer pričakala brezplačna pokovka, predstavili bodo tudi novo izdajo študentske revije Novi PEFron in poletni projekt PEF v formi.

V primeru dežja bodo dogodki v avli palače Armerija Univerze na Primorskem na Titovem trgu 5.