DomovNaši krajiDve gasilski vozili za PGD Babiči

Dve gasilski vozili za PGD Babiči

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na današnjem rednem občnem zboru Prostovoljnega gasilskega društva Babiči so se gasilke in gasilci razveselili dveh novih vozil, ki bosta pripomogli, da bodo poslej svoje poslanstvo opravljali še bolj učinkovito in vestno.

Gre za večje gasilsko vozilo za gašenje gozdnih požarov in gasilsko vozilo za prevoz moštva, ki ju je v veliki meri sofinancirala Mestna občina Koper. Ključe vozil je poveljniku Prostovoljnega gasilskega društva Babiči Mavriciju Košancu v imenu župana predala podžupanja Olga Franca in se vsem gasilcem zahvalila za prizadevanja in dosedanje delo.

 

 

Kot je dejala, bo Mestna občina Koper s proračunom še naprej dokazovala, da gasilce, predvsem pa njihovo delo spoštuje in ceni, ob tem pa napovedala, da bo naslednja večja naložba na področju gasilstva prav izgradnja novega gasilskega doma PGD Babiči. Gradbeno dovoljenje bi lahko občina pridobila še v tem letu, z gradnjo pa bi začela takoj zatem. Vrednost naložbe je nekaj manj kot 500 tisoč evrov, zaključila pa se bo predvidoma leta 2021.

Na današnji slovesnosti je predsednik PGD Babiči David Krmac Mestni občini Koper podelil tudi spominsko plaketo za podporo pri delovanju društva in posluh za njihove potrebe, Služba za zaščito in reševanje MOK ter družbe Webo, Sapphir in Luka Koper pa so ob tej priložnosti prejele spominske zahvale.

Prostovoljno gasilsko društvo Babiči ima na naših tleh že dolgo tradicijo. Ustanovljeno je bilo leta 1976 in danes šteje 136 članov, od tega 42 operativnih gasilcev, ki pokrivajo območje naselij Boršt, Glem, Labor, Babiči, Bočaji, Kozloviči, Lopar, Marezige, Montinjan, Trsek, Truške, Bonini, Čentur in Vanganel.