DomovNaši krajiUspešnih in dejavnih 70 let Obalnega planinskega društva Koper

Uspešnih in dejavnih 70 let Obalnega planinskega društva Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić je predsedniku Aldu Zubinu predala plaketo, s katero se je občina članicam in članom zahvalila za njihovo aktivno delovanje.

Obalno planinsko društvo Koper je na današnjem 62. rednem občnem zboru v dijaškem domu v Kopru obeležilo 70. obletnico delovanja. Društvo že vsa ta leta prebivalstvo usmerja v kakovostno preživljanje prostega časa v naravi z različnimi oblikami, kot so pohodništvo, plezanje, kolesarjenje, delo z mladimi, markiranje planinskih poti in družabne prireditve. Pomemben steber delovanja društva predstavljajo vzgoja in izobraževanje članov vseh starostnih skupin za varno gibanje v naravnem okolju in ozaveščanje o ohranjanju naravne ter kulturne dediščine. Člani društva so izjemno dejavni tudi pri rednem čiščenju, urejanju in označevanju poti, ki jih ima v upravljanju društvo.

Ob visokem jubileju je Mestna občina Koper predsedniku društva Aldu Zubinu predala plaketo, ki mu jo je izročila podžupanja Jasna Softić. Ob tem se je članicam in članom zahvalila za njihovo aktivno delovanje in skrb za vzdrževanje planinskih poti ter jim zaželela še mnogo uspehov.