DomovKulturaEna izmed prioritet ministra za kulturo je decentralizacija kulture

Ena izmed prioritet ministra za kulturo je decentralizacija kulture

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V aprilu je Mestno občino Koper obiskal minister za kulturo mag. Zoran Poznič, kjer ga je v imenu župana Aleša Bržana sprejela podžupanja Maja Tašner Vatovec, zadolžena za kulturo in razvoj mesta Koper.

Z ministrom sta govorila o možnostih in potencialih kulturnega programa ter želji Mestne občine Koper o obuditvi Servitskega samostana. Minister Poznič je ob tem povedal, da ministrstvo pripravlja nov nacionalni program kulture, ena izmed prioritet pa je decentralizacija kulture. Vanj želijo vključiti regionalne potrebe in vizijo za razvoj kulture v slovenski Istri za naslednjih 20 let.

Minister se je nato skupaj s podžupanjo sestal z direktorico Gledališča Koper Katjo Pegan in Nevo Zajc, ki sta ga seznanili s Primorskim poletnim festivalom.

Podžupanja Maja Tašner Vatovec se je že sestala s številnimi organizacijami na področju kulture, v prihodnjih mesecih bo podobnih srečanj še več, in sicer z namenom pridobitve ključnih informacij in potreb, ki jih imajo kulturni ustvarjalci na območju občine.