DomovNaši krajiJutri se začenjajo dela na Trgu Brolo

Jutri se začenjajo dela na Trgu Brolo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem, ko je občina lani obnovila in preplastila večji del Trga Brolo, bo zdaj uredila še dotrajane površine in parkirna mesta na delu trga ob mestni stolnici. Izvajalec del, podjetje Grafist, je pripravljalna dela opravil že pred dnevi, gradnja pa se bo začela jutri, 8. maja.

Občina bo v okviru 42 tisoč evrov vredne naložbe v celoti obnovila in preplastila cestišče ter okoliške površine, zamenjala robnike, uredila pločnik ter na novo zarisala parkirišča. Teh bo nekaj manj kot pred prenovo, a bodo zato širša, saj bodo zarisana po novih standardih. Ob stolnici bo tako po novem devet parkirnih mest, od katerih bo eno namenjeno invalidom, pet osebnim avtomobilom, tri, še nekoliko širša in daljša od standardnih, pa bodo namenjena dostavi.

Prav tako bodo namesto parkirišč za avtomobile na levi strani cestišča ob koprski škofiji zarisali 11 parkirnih mest za motorje, ki jih doslej ni bilo.

Količke ob Titovem trgu bodo v okviru del umaknili in jih na novo postavili nekoliko nižje, pred uvozom na parkirišče za trgovino. Prav tako bodo namesto parkirišč za avtomobile na levi strani cestišča ob koprski škofiji zarisali 11 parkirnih mest za motorje, ki jih doslej ni bilo.

Količke ob Titovem trgu bodo v okviru del umaknili in jih na novo postavili nekoliko nižje, pred uvozom na parkirišče za trgovino.

Med deli vožnja in parkiranje na tem delu trga ne bosta mogoča, z izjemo stanovalcev z dovolilnico, ki bodo lahko dostopali do stanovanjskih objektov na Čevljarski ulici (parkirišče za trgovino) in dostavnih vozil za potrebe trgovine Mercator. V času asfaltiranja bo začasno onemogočen tudi dostop do objektov na Čevljarski ulici, o čemer bodo stanovalci obveščeni pravočasno, vsaj tri dni prej. Dela se bodo sklenila konec maja.