DomovNaši kraji“Enostavno, niso se poglobili v svoje delo kot bi morali!”

“Enostavno, niso se poglobili v svoje delo kot bi morali!”

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem, ko je v noči na nedeljo prišlo do nepričakovanega zdrsa zemljine na delu na novo urejenih rekreacijskih površin ob ustju Badaševice, kar je povzročilo razpoke steze iz tartana in zdrs le-te proti kanalu Grande, so si situacijo na terenu minule dni ogledali geomehanik in izvedenec gradbene stroke ter prvi mož koprske občine Boris Popovič. Kdo je odgovoren, zaenkrat še ni mogoče reči, zadevo namreč še proučujejo, bo pa Mestna občina Koper zoper odgovorne sprožila ustrezne odškodninske postopke. 

Že v začetku tega tedna si je nastalo škodo na terenu v spremstvu pristojnih služb koprske občine ogledal geomehanik, ki bo na podlagi analiz zemljine izdelal sanacijski načrt in določil obseg potrebnih del, včeraj pa si je gradbišče ogledal še izvedenec gradbene stroke, ki bo na podlagi ogleda in pregleda vse tehnične dokumentacije (projekti, gradbeni dnevniki, poročila nadzora) ugotovil vzroke za nastalo situacijo in odgovornost za zdrs zemljine. Ko bo znano, kdo je odgovoren za nastalo situacijo, bo Mestna občina Koper sprožila tudi ustrezne odškodninske postopke.

Stanje na terenu so si ogledali tudi nekateri predstavniki medijev, ki so za mnenje ter več informacij o samem dogodku in naložbi povprašali župana Mestne občine Koper Borisa Popoviča. Celotno izjavo si lahko ogledate spodaj: