DomovNaši krajiEvropska noč raziskovalcev se vrača v Koper

Evropska noč raziskovalcev se vrača v Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Evropska noč raziskovalcev 2018, ki jo v okviru projekta “SAWE – Varni z znanostjo” na Univerzi na Primorskem organizirajo že tretje letom zapored. Leto se bo v Koper vrnila v petek, 28. septembra, od 8. do 20. ure, potekala pa bo na kar štirih lokacijah – v dvorišču Rektorata univerze in Pretorske palače in v stavbi Galeb UP FAMNIT v Kopru ter v Izoli na Fakulteti za vede o zdravju in Arheološkem parku Simonov zaliv.

Na različnih delavnicah bodo raziskovalci in številni študenti Univerze na Primorskem učencem, dijakom in vsem drugim obiskovalcem predstavili, kaj pomeni poklic raziskovalca kot tudi vsaj nekatere od raziskav, ki jih izvajajo na univerzi. Ogledali si bodo delavnice s področja matematike, kineziologije, zdravstva, biologije, pedagogike, zgodovine, geografije in turizma.

Evropska noč raziskovalcev bo letos postregla s številnimi zanimivimi temami. Foto: arhiv

Na delavnice organizatorji vabijo vse, ki si želijo izvedeti več o Istrskem zajtrku, kako se ustvarja Inkluzivni park, o Vseprisotnem računalništvu, o življenju v rimskih časih, o morskih želvah in delfinih, lesu in lesarstvu, zdravju, prehrani, kineziologiji in marsičem drugem.

Za obiskovalce je organziran brezplačen avtobusni prevoz ter načrtovan in voden obisk delavnic.

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani TUKAJ.