DomovNaši krajiNK Dekani obeležil 80 let delovanja

NK Dekani obeležil 80 let delovanja

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Minulo soboto so v Dekanih obeležili 80 let delovanja nogometnega kluba – ob tej priložnosti so na zelenico igrišča Ivana Gregoriča stopili tako mladi nogometni upi, kot tudi legende dekanskega nogometa, ki se že leta niso srečali. Vodstvo kluba je poleg tega čez ves dan orgniziralo različne aktivnosti in druženje, ki se je v večernih urah preselilo v bližnji šotor, kjer je občinstvo zabaval odlični Mladen Grdovič. 

Praznovanja se je v imenu Mestne občine Koper udeležil Peter Bolčič, ki je ob visokem jubileju predsedniku kluba Patriku Picigi predal posebno priznanje.

Ponosni smo na zgodovino našega kluba, na infrastrukturo, na igralce, na strokovne trenerje, publiko in vse, ki nam stojijo ob strani. Želimo delati še naprej tako uspešno kot do sedaj,” je ob tem povedal Piciga in dodal, da imajo še veliko neuresničenih želja. Med njimi je nedvomno ta, da bi s selekcijo u-15 tekmovali v prvi slovenski ligi, s kadeti in mladinci vsaj v drugi ligi ter da bi članska ekipa postala pomemben člen druge slovenske lige.

Nogometni klub Dekani danes šteje več kot 200 nogometašev, a ni bilo vendo tako. V času, ko se je klub šele ustanavljal je ta imel zgolj eno selekcijo, in to je bila članska. Kmalu zatem so barve Dekanov branile tri selekcije, pionirska, mladinska in seveda članska. Danes je dekanski klub edini klub na Obali, poleg koprskega in izolskega, ki imajo vse selekcije, od tistih najmlajših, do članskih.