DomovNaši krajiPobarvanka in recepti 10. Sladke Istre

Pobarvanka in recepti 10. Sladke Istre

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Jubilejna, 10. Sladka Istra je pred vrati. Ob tej priložnosti je v sodelovanju s knjigarno Libris izšla tudi prijetna pobarvanka s sladkimi recepti.

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov, Sladka Istra, bo od petka, 28. do nedelje 30. septembra posladkal vzdušje v Kopru. Na osrednjih mestnih trgih in drugih prizoriščih po Kopru (Titov trg, Prešernov trg, Carpacciov trg, Gortanov in Staničev trg, Taverna …) bo več kot 140 stojnic, na katerih boste lahko v zameno za degustacijske kupone okušali istrske sladice, tradicionalne slovenske in tuje sladice, pestro izbiro čokoladnih izdelkov, sladke izdelke s slovenskih kmetij, pa tudi vina in druge sladke pijače. Sočasno se bo na prizoriščih odvijal tudi bogat spremljevalni program.

Ob desetem jubileju prireditve je koprska knjigarna Libris, v sodelovanju z Mestno občino Koper, izdala posebno pobarvanko s sladkimi recepti, v kateri so zbrane sladke ilustracije koprskih maskot – kozic, ki prireditev spremljajo vseh 10 let. Ilustracije so delo avtorja Jureta Pogačnika Ajdiča. Sladki recepti pa so povzeti s spletne strani prireditve www.sladka-istra.si, ki jih je za prireditev, že pred leti, pripravil Alberto Pucer, ki je bil zagotovo eden od glavnih ambasadorjev najslajše prireditve v Sloveniji.

Pobarvanko in pripravo sladkih receptov se bodo lahko lotili tudi tuji mali obiskovalci našega mesta in najslajše prireditve, saj so recepti za tradicionalne istrske recepte prevedeni v italijanščino in angleščino. Pobarvanka je po posebni promocijski ceni 5 eur že na voljo v knjigarni Libris, na prireditvi bo na voljo na več prizoriščih, po prireditvi pa v knjigarni Libris in v TIC-u Koper.