DomovNaši krajiEvropska noč raziskovalcev tudi v Kopru

Evropska noč raziskovalcev tudi v Kopru

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru vseevropskega projekta Noč raziskovalcev se bodo danes, 30. septembra 2016, v osmih slovenskih in 250 evropskih mestih odvijale številne aktivnosti, s katerimi se želi mladim približati poklic znanstvenika mladim in širši javnosti. Med slovenskimi mesti bo Noč raziskovalcev gostil tudi Koper.

Aktivnosti, ki bo izvedene v okviru projekta pod sloganom »Znanost za življenje«, bodo usmerjene v popularizacijo znanosti in zabavno učenje.

Skozi eksperimente, predstavitve, delavnice za odrasle in otroke, vodene izlete v laboratorijih, kvize o znanosti in podobno bodo obiskovalcem ponujene priložnosti, da na interaktiven način navežejo stik z raziskovalci in spoznajo njihov prispevek k ekonomskemu razvoju družbe.

6fotka-noc-raziskovalceb1

V Kopru se bodo v Taverni od 14. ure dalje zvrstile delavnice, eksperimenti, okrogle mize, ustvarjalni kotički in dva koncerta: med 16. in 17. uro bodo nastopili člani trobilnega ansambla Brass Band – KIP z dirigentom Borisom Benčičem, med 21. in 22.30 pa bo obiskovalce zabavala priljubljena skupina  Zmelkoow; Center eksperimentov Koper bo obiskovalce med 18. in 22. uro popeljal na pot poskusov, z Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper pa bodo od 19. ure dalje odkrivali, kako se ročno izdela knjigo.

Pokrajinski muzej Koper bo ob 17. uri pričel s predstavitvijo poti od arheološke najdbe do muzejskega predmeta. Natančen program vseh aktivnosti je objavljen na spletni strani www.znanostzazivljenje.si.

prenos (1)