DomovNaši krajiEvropska sredstva za vzpostavitev sistema izposoje koles

Evropska sredstva za vzpostavitev sistema izposoje koles

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Občina je bila tudi tokrat uspešna pri pridobivanju nepovratnih sredstev evropske kohezijske politike – ministrstvo za infrastrukturo je namreč pred slabim mesecem ugodilo njeni vlogi in ji za projekt ureditev postaj za vzpostavitev sistema izposoje koles dodelilo nepovratna sredstva v višini nekaj manj kot 330 tisoč evrov.

Zdaj ni več razlogov, da se projekt, ki ga Mestna občina Koper načrtuje v letu 2019, ne bi uresničil. V naslednjih mesecih bo tako občina pripravila razpis za izbiro izvajalca, z deli naj bi se začelo v prihodnjem letu. Tak je tudi plan črpanja evropskih sredstev, ki predvideva, da bo večji delež denarja občina koristila ravno v letu 2019.

Naložba, katere ocenjena vrednost znaša 820 tisoč evrov, predvideva ureditev 17 sodobnih kolesarnic-postaj za izposojo koles, opremljenih s priklopnimi mesti ter sistemom za ažurno informacijo o številu razpoložljivih koles na postaji, ureditev postaj za popravilo koles, kot tudi nabavo 102 koles, med drugim tudi tistih na električni pogon.

Občina bi postaje uredila v spodnji Žusterni, pri glavni avtobusni postaji, na potniškem terminalu, Ukmarjevem trgu, Trgu Brolo, Vojkovem nabrežju, Olmu-Prisoje, na Dolinski cesti, v Šalari pri pošti, parkirišču za tržnico, pred trgovino Oviesse, na parkišču pri stadionu, Tomšičevi ulici, pri vrtcu Olmo in na Rozmanovi ter na Krožni cesti na Markovcu in nasproti zaporov.