DomovNaši krajiJutri bo ponovno oživela Kidričeva ulica

Jutri bo ponovno oživela Kidričeva ulica

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Koper prihaja že 19. Oživela ulica, ki bo v sredo, 29. avgusta, med 20. in 24. uro. Tudi letos jo bo spremljal pester in zanimiv kulturni program.

Vsako leto koprski klub študentov k sodelovanju povabi različne organizacije, društva in druge ponudnike – lokalne umetnike, performerje in obrtnike, ki se bodo tudi letos predstavljali na ulici. Dogajanje so tudi letos razširili izven Kidričeve ulice – na Titov, Muzejski in Carpacciev trg, Atrij FHŠ in Taverno.

Letošnja Oživela ulica temelji na urbanem vzdušju – osrednja tema prireditve je “Urban Street”. Tradicionalno se bodo vzdolž Kidričeve ulice predstavila obalna društva, organizacije in posamezniki. Ulica bo obarvana s tradicionalnim dogajanjem “Risanke imajo fešto” v sodelovanju z Društvom Animov.

“Letošnja edicija bo obiskovalcem ponudila tradicionalen koncept z nekaj novostmi – JEFF na ulici v Pokrajinskem muzeju. Prizorišča smo razdelili na kotičke, ki bodo povezovala vse generacije in interesne skupine,” so sporočili iz Kluba študentov občine Koper.

Titov trg v objemu glasbe, Taverna pa plesa

Glasbeno prizorišče na Titovem trgu bodo zasedli pevski zbori, glasbeniki ter bendi. Taverna bo letos plesno obarvana, saj se bo dolgih letih ponovno vrača Mesto pleše. Na velikem odru se bodo predstavile plesne šole in klubi ter športno – kulturna društva z zanimivimi nastopi mladih talentov iz celotne obalne regije.

“Carpacciev trg bodo zavzele urbane igre, s katerimi želimo prikazati kontrast preteklega in sodobnega časa. Mlade želimo spodbuditi h koristni in pravilni uporabi le tega. Na Muzejskem trgu bomo postavili urbano – umetniški Labirint, skozi katerega se bo možno sprehoditi in v njem doživeti veliko presenečenj,” še napovedujejo v koprskem klubu študentov.

Organiziran bo tudi “Silent party” na prostem. V Atriju FHŠ-ja bo tako potekala zabava s slušalkami z različnimi stilskimi DJ-i.

Novost letošnje Oživele ulice je JEFF na ulici, ki bo potekal v Pokrajinskem muzeju. “Po zatišju Festivala JEFF, v poletnih mesecih, ki sta ga zaznamovala tudi festivalsko vzdušje in ambient, smo se odločili, da vzdušje JEFF-a poustvarimo v okviru Oživele ulice in ponovno odpremo vrtove pokrajinskega muzeja vsem ljubiteljem jazza, ethna in funky-ja, čeprav samo za en večer,” še sporočajo iz Kluba študentov občine Koper.