DomovNaši krajiEvropski teden mobilnosti 2016: »Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost«

Evropski teden mobilnosti 2016: »Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost«

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti (ETM) »Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost« promovira tudi Mestna občina Koper z izdelavo Celostne prometne strategije (CPS).

Občina si prizadeva za učinkovitejši promet, spremembe naših potovalnih navad, zmanjšanje onesnaženosti, ki jo povzroča promet,ter izboljšanje kakovosti življenja. CPS je pomemben strateški dokument za trajnostno načrtovanje prometa. Pristop nadgrajuje tradicionalne tehnike načrtovanja prometa in sledi ključnim načelom sooblikovanja, vključevanja in vrednotenja. Strategija, ki bo v letu 2017 sprejeta na občinskem svetu, bo temeljni strateški dokument občine na področju planiranja razvoja prometa za naslednjih pet let.

Izdelava CPS predvideva in poudarja vključevanje zainteresirane javnosti

Občanom ponuja možnost izražanja svojih pogledov in predlogov na temo problematike mobilnosti. Na tak način lahko prebivalci pomagajo sooblikovati ukrepe in scenarije, ki bodo predvideni v končni verziji CPS MOK. Med postopkom izdelave CPS bodo potekale še tri javne razprave, delavnice z odgovornimi za promet na občini, intervjuji, razstava vizije in obveščanje preko medijskih sporočil.

Dogajanje ob pripravi CPS Mestne občine Koper lahko spremljate TUKAJ.

K trajnostni mobilnosti vabijo tudi letošnji organizatorji Istrskega kolesarskega maratona, ki se bo s spremljevalnimi dejavnostmi začel ta petek, 23. septembra 2016, in zaključil v nedeljo, 25. septembra 2016. Izdelovalci CPS Koper bodo na voljo na stojnici v soboto, 24. septembra 2016, med 10. in 17. uro. Občani in občanke bodo tam dobili informacije na temo trajnostnih načinov mobilnosti, izpolnili bodo lahko nagradno anketo in si s tem zagotovili sodelovanje v nagradni igri za električno kolo, hkrati pa bodo lahko podali svoje poglede na trenutno stanje prometa v občini oziroma izpostavili, kaj bi na področju prometa spremenili. V soboto bo od 10. ure možna tudi vodena panoramska vožnja z električnimi kolesi na Markovec.

Vse, ki se dogodka ne bodo mogli udeležiti, vabijo, da anketo izpolnijo TUKAJ.

Tisti, ki bi želeli svoje ideje o prometni ureditvi umestiti v prostor, pa lahko svoj predlog označijo na interaktivnem zemljevidu in sporočijo vsebino pripravljavcem CPS MOK na spletni povezavi goo.gl/ZDSxSu *

 MZI_logo (1)

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.«