DomovNaši krajiEvropski univerzitetni prvenstvi v Kopru

Evropski univerzitetni prvenstvi v Kopru

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper bo med 21. in 27. julijem zaživel v športno-akademskem duhu. Mesto bo namreč gostilo Evropski univerzitetni prvenstvi (EUC) v odbojki na mivki in vaterpolu, uradna otvoritvena slovesnost pa bo na sporedu v nedeljo, 21. julija, ob 19. uri na bazenu v Žusterni.

Na obeh študentskih tekmovanjih, ki ju bo izpeljala Univerzitetna športna zveza Primorske, bo sodelovalo približno 300 športnikov, spremljevalcev, sodnikov in funkcionarjev z vseh koncev Evrope.

Organizatorji so kljub visokim poletnim temperaturam svoje aktivnosti opravili po predvidenem načrtu, tako glede promocije tekmovanja, kot tudi nabave potrebne opreme za prizorišča in izpeljave celotnega programa od svečane otvoritve do zaključne slovesnosti. Ob tem so posneli več promocijskih videov, ki predstavljajo mesto Koper, obe prvenstvi in obenem vabilo k ogledu tekmovanj, za katere ne bo vstopnine.

Odbojkarice in odbojkarji na mivki se bodo pomerili v novem Centru športov na mivki, kjer bodo postavljeni šotori za tekmovalce, senčniki in vsa potrebna spremljevalna ponudba. Pestro bo tudi ob olimpijskem bazenu v Žusterni, na prvenstvu evropskih univerz v vaterpolu, kjer organizatorji pričakujejo, da bodo zaradi bližine plaže tribune polne.

Tekme se bodo odvijale v čudovitem obmorskem ambientu, ob sončnih zahodih in s pogledom na poletno nebo, ki ga bodo ob koncu dneva osvetljevale še zvezde.

Med trajanjem prvenstev se obeta veliko večerne zabave, tako v sklopu obeh prireditev kot tudi v sklopu poletne turistične sezone, ki bo v Kopru prav tisti konec tedna doživela svoj vrhunec z Rumeno-modrimi nočmi.