DomovNaši krajiMesta na letošnjem Ironmanu se hitro polnijo

Mesta na letošnjem Ironmanu se hitro polnijo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska Istra bo 22. septembra v znamenju druge edicije ene največjih športnih prireditev na naših tleh – I feel Slovenia Ironman 70.3 Slovenian Istria. Dobra dva meseca pred tekmovanjem so mesta že skoraj zapolnjena, nekaj jih je še ostalo za tiste zamudnike, ki morda niso še povsem prepričani, da zmorejo premagati in preseči vse izzive, ki jih takšno tekmovanje prinaša.

Med vsemi, ki so prijavljeni zaenkrat, je letos največ, kar 20 odstotkov, Italijanov. Slovenski triatlonci so na drugem mestu, tem pa sledijo Nemci in nato Avstrijci. Peto in šesto mesto po številu udeležencev zasedata državi, ki sta od Slovenije precej oddaljeni – Združeno kraljestvo in Nizozemska. Preostali sosedi iz neposredne bližine – Hrvaška in Madžarska – pa sta šele na 10. in 17. mestu. Prijavljeni so celo triatlonci iz zelo oddaljenih držav, kot so Singapur, Peru, Nova Zelandija, Japonska, Čile in Bolivija. Trenutno je prijavljenih udeležencev iz kar 50 držav.

Med prijavljenimi je 80 odstotkov moških, povprečna starost vseh prijavljenih pa je 40 let. Med trenutno prijavljenimi šteje najstarejši tekmovalec kar 79 let. Najmlajši je star 18 let, kar je tudi predpisana najnižja starost, pri kateri se lahko tekmovalci prijavijo na Ironman tekmovanje.

Sicer je bilo tekmovanje v letu 2018 izredno uspešno organizirano in obiskano, kar je pokazala tudi raziskava zadovoljstva med atleti po tekmovanju. Po njihovem mnenju je bil namreč slovenski Ironman eno najboljših prvič organiziranih tovrstnih tekmovanj v svetovnem merilu, kar je potrdilo več kot 90 odstotkov triatloncev. Največ komentarjev pred samo tekmo so organizatorji dobili na kolesarsko progo, ki se je tekmovalcem zdela precej težavna, vendar se je ta na koncu izkazala za izjemno zanimivo, po mnenju triatloncev ravno prav razgibano in zahtevno, zato ostaja nespremenjena tudi letos.

Še več novosti pa letošnjo jesen prinaša spremljevalno dogajanje, za katerega so organizatorji že potrdili, da bo še bolj zanimivo, raznoliko in pestro od lanskega. Vsi tisti, ki še niso prijavljeni, naj zato ne odlašajo preveč, da ne bodo zamudili enega najlepših enodnevnih tekmovanj pri nas. Prostih mest je le še za vzorec.

Obiščite ironman.com/slovenia70.3 in se prijavite še danes!