DomovNaši krajiEWOL in župani štirih občin slovenske Istre skupaj za EPK 2025

EWOL in župani štirih občin slovenske Istre skupaj za EPK 2025

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

S skupno fotografijo županov občin Piran, Izola, Koper in Ankaran ter ekipe najboljše slovenske jadrnice Way of Life so v projektu EWOL potrdili svojo podporo skupni kandidaturi štirih občin slovenske Istre za Evropsko prestolnico kulture 2025.  

Vodstvo projekta EWOL je v kandidaturi prepoznalo številne sinergije, ki segajo na področje športa, kulture, gospodarstva, diplomacije in turizma: »Kljub mednarodni razsežnosti našega projekta smo ponosni na ta prostor, predvsem na ogromen potencial, ki ga ima v primeru izbora za naziv EPK,« je ob tej priložnosti dejal Gorazd Mauri, vodja projekta EWOL.

Slovensko jadranje v olimpijskih razredih in na velikih jadrnicah je s svojimi uspehi ponosen ambasador tako slovenske Istre kot tudi vse Slovenije. Gre namreč za pomorsko državo, ki premore veliko znanja, inovativnosti in velikih kulturnih dosežkov. »Tako kot sta ključna dejavnika za končni uspeh na jadrnici povezanost ekipe in podrejenost skupnemu cilju, je enako pri ambiciozni kandidaturi. Skupno pobudo štirih občin pozdravljamo, v ta namen nas bo na prihodnjih regatah spremljala tudi grafična podoba kandidature oziroma njen logotip na glavnem jadru,« je še dodal Mauri.

Več o skupni kandidaturi Pirana, Izole, Kopra in Ankarana na www.piran2025.eu, o podpori vodstva projekta EWOL pa na naslednji povezavi.