DomovNaši krajiFešta kalamarov in Mediterana privabila številne domačine in turiste

Fešta kalamarov in Mediterana privabila številne domačine in turiste

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Vikend je v Kopru zaznamovala že tradicionalna 7. Fešta kalamarov, ki je letos svoje ime dopolnila in se “preimenovala” v Fešta kalamarov in Mediterana. Vse tri dni fešte je Koper dobesedno pokal po šivih. 

Za odlično vzdušje je so vsak dan skrbeli odličen izbor nastopajočih in prava mediteranska pojedina, ki je na krožnikih ponujala kalamare, pidoče, sardele, kot tudi domač bakala in rižoto s kalamari.

Tradicionalna Fešta kalamarov je tako že prvi dan presegla vsa pričakovanja. Mesto je zaživelo v obmorskem turističnem utripu, ki so ga poleg odličnih kalamarov in pidočev zaznamovali tudi glasbeni nastopi mladih glasbenikov Žavbi band ter vedno energične Tanje Žagar.

Pestra sta bila tudi sobotni in nedeljski večer, ko so nastopili Natalija Verboten, glasbena skupina Tequila in Gedore, ki so publiko popeljali skozi paleto glasbenih žanrov. Prav vsak je lahko našel nekaj za svoj okus.

Poskrbljeno je bilo tudi za otroško zabavo. Na Ukmarjevem trgu, so se namreč lahko zabavali na napihljivih gradovih in igralih, družbo pa jim je delala tudi »Kia na turneji«. V soboto in nedeljo so lahko obiskovalci na Ukmarjevem trgu občudovali stari Slavnikov avtobus in velike plakate s slikovnim materialom, kako je koprska glavna postaja prav tam, na Ukmarjevem trgu, izgledala nekoč, v nedeljo pa so fešto s svojim obiskom podprli tudi koprski košarkarji. Ti so se predstavljali na svoji stojnici v Taverni, kjer so organizirali tudi “tekmovanje” metanja na koš, mlade radovedneže pa sta najbolj navdušila košarkarska legenda Goran Jagodnik ter maskota Sixty.